29 Mayıs 2010 Cumartesi

Çırağan Palace Kempinski

Çırağan Palace Kempinski

Hikayesi Sultan II. Mahmut ile başlayan, Sultan Abdülmecit tarafından tekrar inşaa ettirilen, 1910’da çıkan yangınla tarihe karışan saray, yıllar boyunca Osmanlı Sultan ve Sadrazamlarına ev sahipliği yaptı. Kempinski Grubu tarafından 1991 yılında eski görkemine yakışır bir biçimde restore edilen Çırağan Palace Kempinski, hem sarayın mimari görkemini, hem de lüks bir otelin modern konforunu birleştirerek misafirlerinin hizmetine sunmaktadır.
The Leading Hotels of the World”ün Türkiye’deki ilk üyesi olan Çırağan Palace Kempinski İstanbul büyülü atmosferi ile misafirlerine her zaman muhteşem ve unutulmaz anlar yaşatmaktadır. Eski Osmanlı Sultanları’nın Sarayı olan mekan tarihin ihtişamı ile modern teknolojinin birleşmesinin en güzel örneğidir.

Çırağan Sarayı’nın hemen yanında yeralan otel bölümü 284 odası ve 20 süiti ile misafirlerine benzersiz bir konfor sunmaktadır. Bir zamanlar sultanlara ev sahipliği yapmış olan Saray bölümünde, şu anda Avrupa’nın en büyük ve lüks süitlerinden biri olan Sultan Süit bulunmaktadır. 11 Saray süitinde  ise “Kişiye Özel Servis Görevlileri” lüksün ötesinde bir hizmet anlayışı ile konuklarına unutulmaz bir deneyim yaşatmaktadır.
Saray ve otel bölümlerinde hizmet veren restoranlar, eşsiz konumlarıyla misafirlere unutulmaz lezzetler sunmaktadır.
Saray bölümünde yeralan Osmanlı mutfağının en güzel örneklerini sunan Tuğra Restaurant, taze balık ve mezeleri ile klasik bir Istanbul balık lokantası olan Laledan Restaurant ve 24 saat konuklarını ağirlayan ve akşamüstü çaylarının vazgeçilmez mekanı olan Gazebo Lounge & Restaurant, otelin kusursuz servisi ile misafirlerin hizmetindedir. Bu üç restoranının yanı sıra, yaz aylarında deniz kıyısında hizmet veren Çırağan Barbekü ve Bosphorus Pier Lounge gün batımından geceye kadar Istanbullular’ın vazgeçilmez adresi haline gelmiştir.
Saray bölümünde yeralan ve 2007 yılında renovasyonu tamamlanan muhteşem Balo Salonu, 2 fuayesi, 14 adet toplantı salonu ve bir sanat galerisi ile toplam 22000 m2′lik alanı ile mükemmel ziyafet ve toplantı olanaklarını birleştiren servis anlayışı, uluslararası ve yerel sayısız zirve, konferans ve İstanbul’un en ihtişamlı sosyal organizasyonlarına ve düğünlerine imza atmaktadır. Otel bölümünde yer alan Çırağan Palace Kempinski SPA managed by Sanitas, misafirlerine adeta Boğaz’da yüzüyor hissini veren açık havuzu ve kapalı yüzme havuzu, Türk hamamı, saunası, fin hamamı, aletli jimnastik salonu ve jakuzisi ve uzman terapistlerin uyguladığı masaj çeşitleri ile misafir ve üyelerine en yüksek standartlarda hizmet sunmaktadır.
1991 yılındaki açılışından bu yana sayısız kral, prens, devlet başkanı, film yıldızı, sanatçı ve daha birçok ünlü şahsiyete ev sahipliği yapan Çırağan Palace Kempinski, çok sayıda seçkin kurumların verdiği uluslararası çok sayıda ödüle layık görülmüştür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder