30 Eylül 2011 Cuma

Yarımburgaz Mağaraları, İstanbul

İstanbul’un çevresinin doğal oluşumunu jeomorfolojik özelliklerini taşıyan Yarımburgaz Mağarası, XIX. yüzyılın ortalarından itibaren tanınmaktadır.

İlk defa 1960 yıllarında Ord.Prof.Dr. Şevket Aziz Kansu burada kazılar yapmış ve Paleolitik Çağa ait taş ve hayvan kemiklerinin yanı sıra, başka yerlerde pek bilinmeyen siyah renkli çanak çömlek parçaları bulmuştur.

ŞİLE'DEKİ MAĞARALAR, İSTANBUL

SOFULAR MAĞARASI
Sofular köyü mağara burnu mevkiinde İstanbul F23-d1 paftasında 100m.uzunluğunda +17 m. yüksekliğinde,yatay ve kuru bir mağaradır.Roma dönemine aittir.

MEŞRUTİYET MAĞARASI
Şile meşrutiyet köyünde İst.F23-d1 paftada 40m.uzunluğunda –3m. Derinliğinde yatay ve kuru bir mağaradır.

MEŞRUTİYET YARIĞI
Meşrutiyet köyü f23-d1 paftada 9m. Uzunluğunda –1m.derinliğinde yatay ve kuru bir mağaradır.

ŞİLE'DEKİ HAMAMLAR, İSTANBUL

Ağlayan Kaya
Eski Hamam kalıntıları ilçe merkezindeki Hamamdere mahallesindedir.
Bu yapı Osmanlılar tarafından inşaa edilmiştir.

ŞİLE'DEKİ ÇEŞMELER, İSTANBUL

Hanımsuyu Çeşmesi
Hanımsuyu Çeşmesi, Osmanlılar zamanında Hatice Hanım adında Mısırlı bir kadın tarafından 1871’de yaptırılmış.
Günümüzde de suyundan içilen çeşme "Tatlı Su" olarak biliniyor.
Kabakoz Köyü Çeşmesi, Şile’nin 11 km kuzeyinde Bizanslılar tarafından yaptırılmış.
Bu çeşme 600 yıllık tarihi bir geçmişe sahip.

ŞİLE'DEKİ KİLİSELER, İSTANBUL

Günümüz Yeniköy’ü, Kurtuluş Savaşı sonuna kadar tüm nüfusu Rumlardan oluşan yaklaşık 4.000-5.000 kişilik büyük bir yerleşim birimiydi.
Bu yerleşimlerden şimdilerde bazı binaların temel kalıntıları, köprüler, çeşmeler, vaftiz yeri ile kilise harabeleri kalmıştır.

ŞİLE'DEKİ FENERLER, İSTANBUL

Şile Feneri
1858 - 1859 yılları arasında Sultan Aziz tarafından inşa ettirilmiştir.
Taş kısmını Türk Mimarlar, metal aksamı ve mercek-kristal sistemini de Paris’te bulunan Paris - Barbir fabrikasında yapılmıştır.

ŞİLE'DEKİ KALELER, İSTANBUL

Şile Kalesi
Şile Kalesi: Heciz Kalesi ve Sarıkavak Kalesidir.
Şile Kalesi, tarihİ gelişim içinde önemli bir yer tutmuştur.
Bizanslıların yaptığı kale, daha sonraları Osmanlılar tarafından kullanılmıştır.
Kale 10x10 m2 genişliğinde ve 12m yüksekliğinde olup, denizden gelebilecek saldırılara karşı koyabilmek amacıyla inşa edilmiştir.

29 Eylül 2011 Perşembe

Philee, Şile, İstanbul

Şile çevresinde yapılan arkeolojik araştırmalarda Prehistorik Çağlarda yörede yerleşim olduğunu gösteren buluntularla karşılaşılmıştır. MÖ.12.000-6.000 arasında Karadeniz kıyı şeridinde önemli bir yerleşim olduğu yüzey araştırmaları ve kazılardan anlaşılmaktadır.

İstanbul’un en eski Prehistorik buluntularına Şile’nin Ağva ve Sahilköy’de (Domalı) rastlanmıştır. Burada yontma taş aletler ve insanların yaşadığı çok sayıda mağara ile karşılaşılmıştır.

Pentikion, Pantikapeum, Pendik, İstanbul

MÖ.5000’lerden itibaren yerleşim yeri olduğunu tarihi kaynaklardan öğrendiğimiz Pendik, İstanbul Boğazı ile Sakarya nehri arasındaki bölgenin jeopolitik ve stratejik özelliğinden dolayı çok sık el değiştirmiştir.

Hebdemon, Bakırköy, İstanbul

 
 Hebdemon Sarnıcı, Bakırköy, İstanbul
Antik Çağda adı Hebdemon olan kentin, bilinen en eski tarihi Roma Dönemine dayanmaktadır. Roma İmparatoru Constantinus, Hebdemon’u bir sayfiye yeri olarak değerlendirmiş, buraya saraylar, köşkler ve kiliseler yaptırmıştır. Ayrıca Bizans’ın en önemli askeri limanlarından biri de burada inşa edilmiştir.

Khalkedon, Kadıköy, İstanbul

Kalkhedon, Anadolu kıyılarına yönelik Helen göçleri sırasında, İÖ.685 yılında, Yunanistan’daki Megara kentinden gelen göçmenler tarafından bugünkü Moda Burnu ile Yoğurtçu arasında kalan yerde kurulmuştur.

Khrysopolis, Üsküdar, İstanbul

Khrysopolis, bugünkü Üsküdar’daki Şemsi Paşa Camisi dolaylarındaki, denize uzanan basık çember biçimindeki bölümde kurulmuştur. Antik Çağda "Khrisopolis", Pers egemenliği döneminde "Hrisopolis", Roma Döneminde "Scutari", Bizanslılar döneminde “Skudarium” olarak anılmıştır.

Selymbria, Silivri, İstanbul

MÖ.677’de Yunanistan’nın Megara kentinden gelen göçmenler burada bir Helen kenti kurmuşlardır. Heredotos, Marmara Denizi’nin Trakya kıyılarında “Perinthos gibi, Thrak kaleleri ile Selymbria’nın bir Thrak kenti olmayıp, bir Helen kenti olduğunu ileri sürmüştür. Ancak, MÖ.677’de oluşan bu kentin Thraklar zamanında mı yoksa Helenler zamanında mı kurulduğu kesinlik kazanamamıştır.

28 Eylül 2011 Çarşamba

BEYİN GÜCÜNÜZÜ ARTTIRACAK 10 GIDA!

Araştırmalar, bazı besinlerin beyin üzerindeki gücünü ispatladı. Konsantrasyon gücü, sabahları dinç bir zeka için bu besinleri tüketin.
 

BEYİN GÜCÜNÜZÜ ARTTIRACAK 10 GIDA!

Siyah ve Yeşil Çay

Taze demlenmiş bir bardak çay, beyin gücünün artırılması için büyük bir antioksidan kaynağıdır. Ancak tabii, çay kafein içerir, bu nedenle günde en fazla iki üç bardak içmelisiniz.


BEYİN GÜCÜNÜZÜ ARTTIRACAK 10 GIDA!


Su

Vücudumuzdaki her hücre gibi, beynin de gelişiminde su önemli bir kaynaktır. Su tüketen biri ile yeterli su tüketmeyen başka birinin beyin gücü testini, su içen kişi kazanır.


BEYİN GÜCÜNÜZÜ ARTTIRACAK 10 GIDA!


Kepekli Gıdalar

Tam tahıllı gıdalar açısından zengin beslenmek, bilişsel işlevi arttırır. Bir çalışmada folik asit, vitamin B12 ve B6 vitamini (öğütülmemiş tahıllarda bulunan) alımının, kadınlar üzerinde hatırlamayı ve hafızayı güçlendirdiği ispatlanmıştır.


BEYİN GÜCÜNÜZÜ ARTTIRACAK 10 GIDA!


Avokado

Avokado, beyin açısından çok önemli olan E vitamini bakımından oldukça zengindir ve beynin işlevselliğini fazlalaştırmakta etkilidir.


BEYİN GÜCÜNÜZÜ ARTTIRACAK 10 GIDA!


Tohumlar

Kabak çekirdeği gibi tohumlar, çinko ve magnezyum gibi parlak zihin-artıran mineraller açısından oldukça zengindirler.


BEYİN GÜCÜNÜZÜ ARTTIRACAK 10 GIDA!


Brokoli

Brokoli ve diğer yeşil sebzeler, lahana, lahana ve brüksel lahanası gibi C vitamini gibi antioksidanlar, karotenoidler olarak adlandırılan bitki bileşiklerine sahiplerdir. Bunun yanı sıra beyini korur ve gücünü artırırlar.


BEYİN GÜCÜNÜZÜ ARTTIRACAK 10 GIDA!


Bitter Çikolata

Doğru duydunuz, çikolata sizin için yararlıdır. Bitter çikolata (en az %70 kakao) beyin gücünü arttıran bileşenlere sahiptir. Antioksidan açısından zengindir. İçinde sizi uyanık tutacak kadar kafein vardır. Ayrıca serotoninin hızla artmasına sebep olduğu için, sizi mutlu eder.


BEYİN GÜCÜNÜZÜ ARTTIRACAK 10 GIDA!


Köri

Hint ve Taylan mutfağının bu ateşli baharatı, iltihap azaltıcı gücüyle bilinir. Ayrıca köri, amiloid plaklar olarak bilinen bazı beyne zarar veren maddeleri ortadan kaldırabilme özelliğine sahiptir.


BEYİN GÜCÜNÜZÜ ARTTIRACAK 10 GIDA!


Yaban Mersini

Yaban mersini antioksidanlar açısından zengindir. Sağlıklı beyin hücreleri arasındaki bağlantıları kurmakta yardımcı oldukları düşünülmektedir. Yaban mersini sağlıklı gıdalardan biri olarak kabul edilir. Kardiyovasküler sistemin yanı sıra, beyin gücünü arttırmaya yardımcı olan lif açısından zengindir.


BEYİN GÜCÜNÜZÜ ARTTIRACAK 10 GIDA!


Yağlı Balık

Somon, sardalye ve uskumru gibi yağlı balıklar, beyin fonksiyonunun artırılması ve bilişsel güç ve uyanıklık iyileştirilmesi için gerekli olan omega 3 yağ asitleri açısından zenginlerdir.


BEYİN GÜCÜNÜZÜ ARTTIRACAK 10 GIDA!

27 Eylül 2011 Salı

SAĞLIKLI BESLENMEDE 6 ALTIN KURAL

Sağlıklı beslenmek sizi pek çok hastalıktan korur ve dinç kalmanızı sağlar.
Kilo almadan, vücudunuzu koruyarak yaşamak istiyorsanız; sağlık beslenmenin altın kurallarına bağlı kalın!


SAĞLIKLI BESLENMEDE 6 ALTIN KURAL

Yemekleri İyi Çiğneyin!

Alışveriş listesi oluşturun.
Alışverişe tok karnına gidin.
Yemekleri iyi çiğneyin.
Televizyon izlerken yemek yemeyin.


SAĞLIKLI BESLENMEDE 6 ALTIN KURAL


Alkolden Uzak Durun!

Günde en az 2 litre su için.
Alkolden uzak durun.
Öğün atlamayın!


SAĞLIKLI BESLENMEDE 6 ALTIN KURAL


Tuz Tüketimini Azaltın!

Kolesterolünüze dikkat edin.
Tuz tüketimini azaltın.
İçeriğini bilmediğiniz hazır gıdaları tüketmeyin.


SAĞLIKLI BESLENMEDE 6 ALTIN KURAL


Az Yağ Tüketin!

Az ve uygun yağ tüketin.
Pirinç yerine bulgur tercih edin.
Meyve suyu yerine meyve yiyin.
Günde 2 porsiyon sebze ve 4 porsiyon meyve yiyin.


SAĞLIKLI BESLENMEDE 6 ALTIN KURAL


Posalı Besinler Yiyin!

Posalı besinler tokluk hissi verir ve ideal ağırlığınızı korumanızı sağlar.
İnsülin ihtiyacını azaltır.
Kan yağlarının düşürülmesine etki eder.
Yiyeceklerdeki posa miktarını arttırın.
Önerilenden fazla protein almayın!

Az ve Sık Yiyin!

Az ve sık yemek yiyin.
Şekerden ve şekerli yiyeceklerden olabildiğince uzak durun.
Kuru baklagiller, sebze, meyve, kepekli, çavdar veya yulaf ekmeği, bulgur gibi posalı besinler tüketin.

26 Eylül 2011 Pazartesi

Muhsin Yazıcıoğlu Suikastiyle İlgili ŞOK GÖRÜNTÜLER - VİDEO

Muhsin Yazıcıoğlu Suikastiyle İlgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Dikkat Çektiği Görüntüler: Birileri Yine İş Başında (!)
BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun yaşamını yitirdiği helikopterin uçuş bilgilerinin yer aldığı iki cihazın sökülme görüntüleri ortaya çıktı. Video, gökyüzünde bir askeri helikopterin görünmesiyle başlıyor. Ardından enkazın etrafındaki subaylar gözüküyor. Subaylardan biri elinde turuncu tornavidayla helikopterin ön panelinden parçaları sökerken, diğeri onu izliyor. Görüntüleri kaydeden asker ise “Kardeşim şu yüksekliğe bak, inanamıyorum ya, dağ tepemize gelecekmiş gibi sanki” diye bulundukları bölgeyi tarif ediyor. Uzmanlar sökülen cihazların, helikopterin uçuş bilgilerini muhafaza eden ve hangi noktalar arasında uçtuğunu, irtifa bilgilerini, hızını kayıt altına alan Argus 5000 CE ve SKYMAP IIIC cihazları olabileceğini kaydediyor. Her iki cihaz da kazanın ardından 29 Mart 2009’da Ulaştırma Bakanlığı Kaza Soruşturma Kurulu tarafından olay yerinde görüntülenmişti. Ancak iki gün sonra olay yerinde çekilen fotoğraflarda cihazlara rastlanmadı. CİHAN

TOPKAPI SARAYINDAKİ KOLEKSİYONLAR