7 Ağustos 2010 Cumartesi

Likya Yolu, Fethiye, Muğla


Antik şehirleri birbirine bağlayan antik yollar ve patikalar… Likya Uygarlığının geçit yaptığı bir güzergah. Ormanların denizle kucaklaştığı yollar, kilometrelerce uzanan kumsallar, karlı doruklar ve görkemli Likya şehirleri… Hisarönü’nden Antalya’ya , yaklaşık 509 kilometrelik Likya Yolu; doğa, kültür ve tarihi kapsayan muhteşem bir tatil seçeneği…

Köyceğiz’den Antalya’ya çekilecek bir çizginin güneyinde uzanan bölge, Likya Uygarlığının beşiğidir. Bölgenin son derece dağlık oluşu nedeniyle belli başlı kentler ya kıyıda ya da Ksanthos Vadisindedir.

Likya Yolu, Fethiye’den başlar, Kaş’a hatta Antalya’ya kadar uzanır ve Likya kentlerini birbirine bağlayan patikalar zincirlerinden oluşur. Garanti Bankası 1996 ‘da 50. kuruluş yılı dolayısıyla, “Yarına Dört Işık” adlı bir proje yarışması düzenledi. Çevre, eğitim, spor ve endüstriyel tasarım konulu yarışmalarda, çevre dalında birinciliği Kate Clow`un “Fethiye’den Antalya’ya Likya Yolu” projesi kazandı. Güzergah 1998–99 da Garanti Bankası ve Kültür Bakanlığı sponsorluğunda İngiliz Kate Clow ve gönüllüler tarafından işaretlenerek 2000 yılında yürüyüşçülerin hizmetine sunulmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder