Sayfalar

24 Haziran 2020 Çarşamba

Cemil Meriç, Ziya Gökalp hakkında neler söylemiş?

Cemil Meriç, 11 Şubat 1977 tarihli özel bir sohbette şöyle diyor:
“Ziya Gökalp hakkında yazı yazdığım zaman Ankara’dan geldiler, Çıkar dediler.
Ben de çıkardım.
Yazı daha önce çıkmıştı çünkü.

22 Haziran 2020 Pazartesi

Bu kitapları müzelere koysaydık harf inkılabını yapmazdık

Klaust Gülbenkyan
Osmanlı döneminde petrol ve antika zenginlerinden olan ermeni asıllı Klaust Gülbenkyan'ın Türkiye ile alâkalı çok mühim bir hatırası vardır.
Hatıra şöyledir:

16 Haziran 2020 Salı

Vahhâbî, Amerikan İşbirlikçisi Arabistan, Kanuni Süleyman Caddesi'nin ismini değiştirdi.

Caddenin İsminin Yazdığı Tabelayı Değiştirirken
Vahhâbî, Amerikan İşbirlikçisi Suudi Arabistan hükümeti, başkent Riyad'da Kanuni Süleyman adını taşıyan caddenin ismini değiştirdi, tabelayı yere atıp basına servis etti.

11 Haziran 2020 Perşembe

Hz.Osman'ın Kabri

Hz.Osman'ın Medine-i Münevvere'de Cennetü'l  Bakî''deki Kabri

7 Haziran 2020 Pazar

İSLAM ve İLİM


1969, Prof.Dr.Necmeddİn ERBAKAN
Bu gün size çok önem vermemiz icap eden bir konu üzerinde konuşmak için huzurlarınıza gelmiş bulunuyorum. Bu konunun adını kısa olarak "İslam ve ilim" diye adlandırdık. Bu ismi niçin koyduğumuzu konuşmamızı yaptığımız zaman inşaallah hep birlikle görmek imkân ve fırsatını elde edeceğiz.
Böyle bir konuyu aramızda konuşmaya çok büyük ihtiyacımız var. Çünkü Müslümanlar olarak dünyanın gelmiş geçmiş en büyük düşünce sistemine sahip bulunuyoruz. Fakat bu büyük düşünce sisteminin ve Müslümanların -mücadele suretiyle sevapları ve şerefleri artsın diye- karşılarında daima bâtıl fikirler ola gelmiştir. Bu bâtıl fikirler, bir Müslüman diyarı içerisinde bizleri, kendi dinimizi, kendi Müslümanlık hakikatlerimizi öğrenemeyecek hale getirmişlerdir. Bakın, ben bugün size dinimizin verdiği hızla yazılmış olan ilmi çalışmaların bazılarından bahsedeceğim. Eminim ki, çoğumuz bu çalışmalar hakkında fikir sahibi değiliz. Niçin? Çünkü kendi kendimizi öğrenmeğe imkân bulamamış bulunuyoruz.