Sayfalar

22 Mayıs 2010 Cumartesi

Pancar Çiçeği Mıhlaması

pancar çiçeği mıhlaması (giresun yöresi)3


Malzemeler:
1 bağ pancar çiçeği
3 adet soğan
4 yumurta
2 çorba kaşığı tereyağ
1 fincan sıvı yağ
Karabiber
Kırmızıbiber
Tuz
Hazırlanışı:
Pancar çiçekleri seçilir, bol suda yıkanır ve kaynayan suyun içine bırakılarak haşlanır. Haşlanan pancar çiçekleri süzgeçten geçirilir. Soğuduktan sonra doğranır ve iki avuç arasında sıkılarak suyu alınır.
Soğanlar ince doğranarak hazırlanır.
Tencerede tereyağ eritilir sıvı yağ ilave edilir. Doğranmış soğanlar iyice kavrulur. Sıkılarak suyu alınmış pancar çiçekleri, tuz, karabiber ilave edilerek karıştırılır. 5-10 dakika iyice kavrulması sağlanır. Kaşık yardımıyla yumurta konulacak yerlerde küçük oyuklar oluşturulur. Oyuklara yumurtalar kırılır ve hafif tuzlanır. Tencerenin kapağı kapatılarak 2-3 dakika yumurtaların pişmesi sağlanır. İstenirse üzerine kırmızıbiber serpilerek servis yapılır.


pancar çiçeği (giresun yöresi)3
pancar çiçeği (giresun yöresi)4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder