Sayfalar

22 Mayıs 2010 Cumartesi

Sakarca Kavurması

sakarca kavurması (giresun yöresi)


Malzemeler:
1 kg sakarca
3 adet orta boy kuru soğan
Karabiber
Tuz
2 kaşık tereyağ
2 kaşık sıvıyağ
Hazırlanışı:
Sakarcalar seçilir, bol suda yıkanarak haşlanır. Haşlanan merulcanlar süzgeçten geçirilir. Soğuduktan sonra doğranır ve iki avuç arasında sıkılarak suyu alınır.
Soğanlar ince doğranarak hazırlanır.
Tencerede tereyağ eritilir sıvı yağ ilave edilir. Doğranmış soğanlar iyice kavrulur. Sıkılarak suyu alınmış sakarcalar da ilave edilerek iyice karıştırılır. Karabiber ve tuz ilave edilir. 5-10 dakika iyice kavrulması sağlanır. İstenirse üzerine kırmızıbiber serpilerek servis yapılır.
sakarca (giresun yöresi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder