Sayfalar

29 Haziran 2010 Salı

Mafiş

Mafiş

Malzeme: 1 çay kaşığı tuz
                      1 bardak su
                      1 yemek kaşığı sıvı yağ
                      2 adet yumurta
                      ½ kg un
                      2 yemek kaşığı toz şeker


Hazırlanışı:

            Şeker hariç diğer tüm malzemelerin hepsi karıştırılarak, hamur haline getirilir. Elde edilen bu hamur oklava yardımıyla açılır. Açılan bu hamur, bıçakla veya yuvarlak bir nesne ile yaklaşık 10 cm çapında dairelere bölünür. Bölünen bu parçalar, bıçak yardımı ile 1,5–2 cm eninde ve 7–8 cm uzunluğunda paralel parçalar halinde kesilir ve kesilen bu parçalar saç örgüsü şeklinde birbiri içinden geçirilir. Bu şekilde hazırlanan hamur, kızgın haldeki ayçiçek yağının içine bırakılarak, pişirilir. Kızartılan hamurun kararmamasına dikkat edilmelidir. Bu nedenle kızgın yağın içinde fazla bekletilmemelidir.
            Pişen hamurlar üzerine toz şekeri (isteğe bağlı olarak) serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder