Sayfalar
▼
12 Ağustos 2010 Perşembe
Boyunpınar
Boyunpınar halkının büyük çoğunluğu ki köyde oturanların en az on katı kadarı Tokat’ta ikamet etmekte olup genellikle ticaretle iştigal etmektedirler.
Köy halkının geçim kaynağı tarım ve hayvancılığa dayanmakta olup, köy arazisinde sıkça koyun sürüleri görmek mümkündür.
Geleneklerine bağlı ve özellikle yemek ve ekmek kültürünü koruyan bir köyümüz olup kete adı verilen ekmekleri oldukça meşhurdur. Hatta kete ile ilgili bir fıkrada anlatılır. Boyunpınar’lının biri tarlaya giderken azık olarak aldığı kete’nin düşmüş olduğunu fark edince “ketenin düştüğüne ve bugün aç kalacağıma değil de, yerli
birinin eline geçip de yiyeceğim diye keteyi zayedeceğine üzülüyorum” der. Misafirperverliği, temizliği ve hiç kimsenin can ve malına zarar gelmeyeceği hususu ile ünlü bir köyümüzdür.
1956 yılında okula kavuşmuş olup şu an Boyunpınar İlköğretim Okulu’nda iki sınıf öğretmeni görev yapmaktadır. Öğrenci sayısı ise 32 dir.
Güzel bir bahçeye ve iki öğretmen lojmanına sahip okul binası ile kalörifer ısıtma sistemli büyük bir camisi vardır. Villayı andıran çok güzel ve lüks görünümlü evleri dikkat çekmektedir. Bu evlerin çoğu Tokat’ta oturan Boyunpınar’lıların yazlık olarak ikamet ettikleri evler olup, içerisinde tüm eşyaları mevcuttur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder