Sayfalar

6 Mayıs 2011 Cuma

İlçede Tarım ve Hayvancılık

İlçemiz toplam 465 km 2 yüz ölçüme sahip olup bunun 7165,2 hektarlık kısmı tarım arazisidir.Tarım arazilerinin 170 hektarlık kısmında Devlet Su İşleri, 60 hektarlık kısmı ise vatandaşların kendi çabaları sonucunda sulu tarıma açılmıştır. Tarım arazilerinin kullanım şekli ise; 6023 hektarlık kısımda tarla ürünleri, 31 hektarlık kısımda sebze ürünleri, 110 hektarlık kısımda meyve ürünleri şeklindedir.
Nadasa ayrılan arazi alanı ise 941,2 hektardır. Tarım arazilerinde tarım bitkisi ekilen yerlerde ağırlık tahıllarda olup en yoğun olarak buğday arpa ekilmektedir. Ayrıca az miktarlarda: nohut, mercimek, ayçiçeği, patates ekilmektedir. Sebze ürünlerinde ise ağırlık domates, salatalık, kavun, biber bitkisi üzerinde yoğunlaşırken az miktarlarda da ıspanak.fasulye,sakız kabağı ekilmektedir.
Tarımdan sonra halkın geçim kaynağından biri de hayvancılıktır. Daha önceleri hayvan potansiyeli bakımından iyi bir durumda iken, teknik imkanların yetersizliği, üretim maliyetlerinin yüksekliği v.b. nedenlerden dolayı son zamanlarda hayvan sayısında büyük ölçüde azalmalar olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder