Sayfalar

5 Mayıs 2011 Perşembe

TAVUKÇULUK

İlçemiz itibariyle yumurta tavukçuluğu çok gelişmiştir. İlçe merkezinde ve bazı köylerde birinci derecede geçim kaynağı olmuştur. İlçe merkezi ve birkaç köy hariç köylerin arazilerinin yetersiz ve verimsiz olması alternatif geçim alanlarının yetersizliği, tavukçuluk kooperatifinin olumlu katkıları sayesinde yumurta tavukçuluğu her türlü güçlükler, zaman zaman krizler yaşanmasına rağmen birinci derecede gelir kaynağı olmasını sürdürmektedir.
İlçemizin bugünkü ekonomik faaliyetlerinin büyük bir kısmını yumurta tavukçuluğu ve bununla ilgili çalışmalardan sağlanır. Tavukçuluğu olmayan bir Başmakçı düşünmek mümkün değildir. İlçe itibariyle yumurta tavuğu yetiştirmeye uygun çoğu modern yapıda 920.000 adet kapasiteli tavuk kümesi mevcuttur.
Başmakçı yumurta üreticilerince çevresi ile beraber Türkiye yumurta piyasasına haftada yaklaşık 3.700.000 adet yumurta sürülmektedir. İlçemiz özellikle Başmakçı 2 Nolu Tarımsal Kalkınma (Tavukçuluk) Kooperatifinin faaliyetlerinden dolayı yurdumuzun yumurta fiyatlarının belirlendiği merkez konumundadır. Ülkemizdeki haftalık yumurta fiyatları kooperatifimizdeki oluşan fiyatlara göre belirlenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder