Sayfalar

27 Haziran 2010 Pazar

Kabak Reçeli

Kabak Reçeli


Malzemeler : 1 kg balkabağı
                      1,5 kg şeker
                      1 çay kaşığı limon tozu
                      2 lt kireç suyu
                      1,5 lt su
Hazırlanışı : Akşamdan kabak soyulup, doğranır. ½ kg söndürülmüş ve süzülmüş kireçten elde edilen 2 lt kireç suyunda kabaklar bekletilir. Sabahleyin kireçten temizlemek amacıyla, kabaklar 5–6 kez yıkanır. Şeker ve su ayrı bir tencerede 15–20 dakika kaynatıldıktan sonra, içine kireç suyundan temizlenmiş kabaklar atılır ve 1,5-2 saat süreyle, kabaklar koyu sarı renge dönüşene kadar kaynatılır. Ocaktan indirmeden 10 dakika önce limon tozu da eklenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder