Sayfalar

27 Haziran 2010 Pazar

İncir Dolması

İncir Dolması


Malzemeler :  ½ kg beyaz kuru incir
                         yarım çay bardağı pirinç
                         1,5 çay bardağı şeker
                         1,5 çay bardağı ceviz içi
                         1 çay bardağı su
                         1 çay bardağı su
Hazırlanışı : İncirler başlarından kesilerek, içleri parmakla aralanır. Pirinç, kaynamış haldeki 1 çay bardağı suya atılarak, suyunu çekinceye dek pişirilir. Sonra soğuk suyla yıkanıp, süzülür ve bir kaba alınır. Üzerine şeker ve dövülmüş ceviz içi katılarak, iyice harmanlanır. Bu harçtan, incirlerine içine 2’şer çay kaşığı doldurulur. Tepsiye dizildikten sonra, üzerlerine 1 çay bardağı sıcak su dökülerek, sıcak fırına verilir. Suyunu çekip üstleri kızardığında, fırından alınarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder