Bazı besin maddeleri iştahınızı kapatarak acıkmayı geciktiriyor.
Özellikle iştah kapatıcı etkisi olduğu ispatlanan 40 özel besini rejim yapmadan zayıflamak için denemenizi tavsiye ediyoruz.
Bu besinlerin vücut üzerindeki etkileri, içeriklerindeki bazı maddeler ve görevleri şöyle sıralanıyor…
Karbonhidratlar
Karbonhidratlar kepek, buğday gibi tahıl ürünlerinde, sebze ve meyvelerde bulunur.
İçeriğindeki lifler, sindirim sistemini harekete geçirir.
Ayrıca karbonhidratlar insanı tok tutarak açlık hissini engeller.
Triptofan
Proteinlerin büyük bir bölümünde bulunan bir çeşit aminoasittir. Triptofan, vücutta serotoninin oluşmasında ve hücrelere taşınmasında önemli bir görev alır.
Serotonin ise iştah hissini azaltır. Özellikle muz, avokado, yulaf ve peynirde bulunur.
Krom
Bu oligoelement, vücutta insülin dengesini korur. Bu denge kan şekerinin düşmemesi veya azalmaması açısından çok önemlidir.
Kan şekerinin düşmesi açlığa yol açar.
Krom ihtiyacınızı karşılamak için fındık, ceviz gibi kabuklu yemişler ve tahıl ürünleri yiyebiliriz.
Albümin
Bir tür taşıyıcı proteindir. Can sıkıntısını giderir ve iştahı kapatır. Bu protein, triptofanı oluşturarak beyine taşır ve serotonin üretimini artırır.
Bezelye, fıstık ve fasulyede bulunur.
Früktoz
Meyvelerden elde edilen doğal şekerdir. Früktoz kan şekeri dengesini kesinlikle etkilemez Ayrıca yemek sonrası tatlı ihtiyacı duymanızı engeller.
Çilek ve bal früktozun ana kaynağıdır.
İyot Tiroit hormonlarının yapımı için gereklidir. Açlık duygusunun gelişmesini engeller.
Balık, iyotlu tuz ve soğanda bulunur.
İştahınızı Kesecek Besinler ve Öneriler
- Ananas
- Armut
- Balık (Uskumru, Ton Balığı)
- Bezelye
- Böğürtlen
- Ceviz
- Domates
- Enginar Kökü, Soğan, Limon
- Karnabahar, Brokoli
- Kırmızı Elma
- Kırmızı Portakal - Ispanak
- KİRAZ
- Kuru Erik
- Meyve Suyu
- Mor Erik
- Morina Balığı
- Maydanoz
- Patates
- Peynir, Zeytin
- Pirinç
- Salatalık
- Tavuk Fileto
- Yer Elması
- Yeşil Fasulye
- Yulaf
- Yumurta
Hastalıklara İyi Gelen Besinler!
- Ananas
- Armut
- Balık (Uskumru, Ton Balığı)
- Balık
- Bezelye
- Böğürtlen
- Ceviz
- Ceviz
- Domates
- Enginar Kökü, Soğan, Limon
- Karnabahar, Brokoli
- Kırmızı Elma
- Kırmızı Portakal - Ispanak
- KİRAZ
- Kuru Erik
- Meyve Suyu
- Mor Erik
- Morina Balığı
- Maydanoz
- Patates
- Peynir, Zeytin
- Pirinç
- Salatalık
- Sarımsak ve Soğan
- Semizotu
- Süt
- Tavuk Fileto
- Yer Elması
- Yeşil Çay ve Soya
- Yeşil Fasulye
- Yulaf
- Yumurta
- Akne ve Sivilceler İçin Önlemler
- Araç Tutması Tatilinizi Zehir Etmesin
- Beyin Dostu Besinler
- HANGİ MEYVE'NİN HANGİ DERDE ŞİFASI VAR?
- HASTALIKLARA İYİ GELEN BESİNLER
- İŞTAH KESİCİ BESİNLER VE TAVSİYELER
- KİRAZ'IN FAYDALARI
- KKKA'dan Sonra LYME Çıktı!
- SIK YAPILAN SAĞLIK HATALARI
- Tüm Kaslarınızı Hiç Hareket Etmeden Çalıştırabilirsiniz!
- TÜRKİYE’DEKİ EN TEHLİKELİ 10 SAHTE ÜRÜN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder