22 Ağustos 2010 Pazar

Haliç Üniversitesi Konservatuvarı

 






















 

Genel Bilgi
Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Türk Müsikisi ve Tiyatro bölümleri eğitim-öğretim programı bu amaç doğrultusunda hazırlanmış ve bu amacı gerçekleştirecek uzman ve idealist öğretim kadrosundan oluşturulmuştur. Bu itibarla 1999-2000 Akademik yılında açılan Konservatuvar Türk Musikisi Bölümünde Klasik Türk Müziğinin kural ve kavramları, repertuarı tarihi, edebiyatı ve çalgıları, Türk Halk Müziği’nin gerekli tüm bilgileri repertuarları ve çalgıları öğretilmektedir.
2000-2001 Akademik yılında eğitime başlayan Tiyatro Bölümümüzde ise evrensel ve çağdaş tiyatro ile ilgili bütün bilgiler verilmekte çağdaş Türk Tiyatrosunu oluşturacak genç neslin yetişmesi amaçlanmaktadır.
2007-2008 Akademik yılında Opera ve Konser Şarkıcılığı bölümü açılmış, ileriki yıllarda yeni açılacak programlarla konservatuvarımız ülkemiz müzik eğitiminde daha da iddialı konuma gelinmesi için gelişimini devam ettirecektir.

 










Tiyatro Bölümü, 2000-2001 öğrenim yılı başından bu yana teorik ve uygulamalı ders, seminer ve atölye çalışmalarını kapsayan dört yıllık bir oyunculuk eğitimi vermektedir.
Dört yıla yayılan öğretim süreci boyunca öğrenci hareket, ses-nefes ve diksiyon eğitimi, doğaçlama, oyunculuk, rol ve oyun hazırlama alanlarında uygulamalı eğitim alırken, zorunlu kuramsal derslerden edindiği temel formasyonunu, seçmeli derslerle ve kendi istediği çizgide geliştirebilmektedir. "Akrobasiden "Sahne Çalışması ve Oyuncu Yönetimi"ne, "Tiyatro da Teknik Tasarım"a kadar uzanan geniş bir perspektifte kendine özgü bir program oluşturabilmektedir. Beden dilinin geliştirilmesi, farklı ve çağdaş oyunculuk ekollerinin örneklenmesi programın, diğer üniversitelerdeki benzer programlardan farkını ortaya koymaktadır.
 










Müzik Bölümümüzde ilk iki yıl kültür derslerinin yanısıra, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Batı Müziği bilgileri eşit oranda verilmektedir. III.yılın başında alan seçimi yapılarak, öğrenci Türk Müziği ve Türk Halk Müziği programlarından birini seçmek suretiyle dört yıllık lisans eğitimini tamamlamaktadır. İsteyen öğrenci piyano, keman gibi Batı sazlarda yetkin hocalarla çalışmasına devam ederek, Batı Müziği alanında ilerleyebilir.
Branş olarak; Konservatuvarımızda çalgı (ud, kanun, tanbur, kemençe, bağlama, piyano, keman, viyolonsel(çello), klarnet) ses eğitimi ve temel bilimler dalları mevcuttur.
Opera ve Konser Şarkıcılığı Bölümü: Günümüzde, sanatsal etkileşimin sınır tanımaz biçimde yaygınlaştığı, toplumların kendini ifade araçlarından biri olan müzik alanında milli biçim ve uslupların değişime uğradığı, kaybolmaya başladığı bilinmektedir.
Batı tarzı türlerde veya Batı Müziği ve Geleneksel ezgilerimizle sentezler yaparak şarkı söylemeye çalışan, şarkıcılığı meslek olarak seçen veya seçmek isteyen gençlerin sayısında büyük bir artış görülmektedir. Buna karşılık devlet üniversitelerine bağlı konservatuar’ların az sayıdaki bölümlerinde, sınırlı sayıdaki kontenjanların yıllardır değişmediği, binlerce gencin sınavlarda hayal kırıklığına uğradığı bilinmektedir.
Bu gençlerin çoğu isteklerinden vazgeçmemekte, bilgisiz olarak bu alanda çalışmalarını sürdürmekte, popüler kültür içinde bilinçsizce yer almakta ve sayıları ivme kazanarak artmaktadır.
2007-2008 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle açılan bu bölümümüzün amacı, Opera ve Konser Şarkıcılığı alanında eğitim almak istedikleri halde imkan bulamayan gençlere eğitim-öğretim imkanı vermek; toplumu en yaygın biçimde etkileyen ve topluma en hızlı ulaşan sanat kolu olan müzik üzerine Batılı bir anlayışla, çağın gereksinimlerine göre yetişmiş, doğru ve güzel şarkı söyleyebilen donanımlı gençler yetiştirmek; toplumun kültürel düzeyinin yükselmesine katkı sağlamaktır.
İlgili Kişi :
Adres1 :Büyükdere Cad. No:101
Adres2 :Mecidiyeköy / İstanbul
Posta Kodu :
Telefon :0 212 - 275 20 20
Faks :0 212 - 274 81 22

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder