29 Ağustos 2010 Pazar

İstanbul Kültür Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi

Tarihçe
İstanbul Kültür Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, 1997 yılında kurulmuş ve 2000-2001 dönemi sonunda ilk mezunlarını vermiştir. Günümüzde de, eğitim-öğretim ve araştırma etkinliklerini çağımızın gerçekleri ve gereksinimleri göz önüne alınarak oluşturulmuş ve her biri kendi alanında ülkemizin en iyileri arasında yer alan yetkin akademik kadrosuyla sürdürmektedir.
Fakültemizi oluşturan; Matematik-Bilgisayar, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı, Fizik, Psikoloji ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümleri’nde dört yıllık Lisans eğitimi ve öğretimi yapılmaktadır.
Başarılı öğrencilerimiz için, öğrenimlerinin en erken üçüncü, en geç beşinci yarıyılından itibaren katılabilecekleri çift anadal programlarımız mevcuttur. Ayrıca, dileyen öğrencilerimiz için yandal öğrenimi olanağı da bulunmaktadır.
Fakültemiz, Erasmus/Socrates değişim programları çerçevesinde, öğrencilerine uluslararası eğitim-öğretim olanakları da sağlamaktadır. Bunun için her bölümün lisans programlarında yer alan derslerin Avrupa Birliği Not Transfer Sistemine (ECTS) eşdeğerliliği gerçekleştirilmiştir.
Öğrencilerimiz lisans öğrenimleri sırasında, yüksek lisans programlarından ders alarak alan bilgilerini derinleştirme ve lisansüstü çalışmalara hazırlanma olanağına da sahiptirler. Lisans programlarımıza devam eden öğrencilerimiz, bu bağlamda öğrenimlerinin son yılında, bir yüksek lisans programından üç ders alabilirler. Son sınıfta alınan bu dersler yüksek lisans ders yüküne saydırılabilir ve bu durum, üniversitemizde lisansüstü eğitim-öğretimine devam edecek olan mezunlarımıza önemli bir yarar sağlar.
Lisansüstü eğitim-öğretimi çerçevesinde, Matematik-Bilgisayar, Fizik, Türk Dili ve Edebiyatı ve İngiliz Dili ve Edebiyatı alanlarında Yüksek Lisans programları ve Matematik alanında Doktora programı yürütülmektedir.
İlgili Kişi :
Adres1 :Ataköy Kampüsü
Adres2 :Bakırköy / İstanbul
Posta Kodu :34156
Telefon :+90(212) 498 41 41
Faks :+90(212) 465 83 10
Elektronik Posta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder