31 Ağustos 2010 Salı

İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü










Genel Bilgiler
Fen Bilimleri Enstitüsü, 2547 sayılı kanun kapsamında İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı olarak 1 Ekim 1982 tarihinde kurulmuştur. Enstitümüz Lisansüstü yönetmeliklere uygun olarak çağdaş bilim ve teknolojinin gelişmesini izleyip bunları ülkemizde uygulama alanına aktarabilecek araştırma niteliği kazanmış yüksek lisans ve doktora öğrencisi yetiştirmek üzere gerekli faaliyetlerini sürdürmektedir.
İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü yönetimi, enstitü müdürü ve iki enstitü müdür yardımcısı tarafından yürütülür. Enstitü müdür ve müdür yardımcılarına, verdikleri kararlarda yön veren iki kurul Enstitü Kurulu ve Enstitü Yönetim Kuruludur.
Enstitü Kurulu, enstitü müdürü, enstitü müdür yardımcıları ve enstitü anabilim dalı başkanlarından oluşur; akademik kararların alınmasında etkilidir.
Enstitü Yönetim Kurulu, enstitü müdürü, enstitü müdür yardımcıları ve enstitü kurulunun seçtiği üç profesörden oluşur ve enstitü yönetimi (işleyişi) ile ilgili kararların alınmasında etkilidir.
 
İlgili Kişi :
Adres1 :İTÜ Ayazağa Kampusü
Adres2 :Maslak/İstanbul
Posta Kodu :34469
Telefon :0 212 285 6325
Faks :0 212 285 6169

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder