3 Ağustos 2010 Salı

Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi

Genel Bilgiler
Bahçeşehir İletişim Fakültesi olarak amacımız bu teknolojik iletişim ortamının dinamiklerine hâkim, yaratıcı güçleriyle yenilikleri ateşleyen, vizyonlarıyla geleceği şekillendiren iletişimciler yetiştirmektir. Hedefimiz yalnızca ülkemizin değil dünyanın en iyi iletişim fakülteleri arasında yer almaktır.
Fakültemizi ayrıcılıklı ve üstün kılan en önemli değerlerinin başında her biri kendi alanında söz sahibi, tanınmış iletişim akademisyenleri ve iletişim sektörünün deneyimli profesyonellerinden oluşan öğretim kadrosu gelmektedir.
Sinema ve Televizyon, Reklamcılık, Halkla İlişkiler, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı, Fotoğraf ve Video, Gazetecilik Bölümleri'nden oluşan fakültemizde eğitim kuramsal ve uygulama dersleriyle birlikte yürütülmektedir. Uygulama derslerimiz, CATİ ve fokus grup araştırma laboratuarları, televizyon ve radyo stüdyoları, animasyon, kısa film ve temel tasarım atölyelerinde gerçekleştirilmektedir. Öğrencilerimiz, profesyonel iletişim hayatının birer örneği olan bu uygulama ortamlarında kısa filmlerini, radyo programlarını, reklam ve halkla ilişkiler kampanyalarını, animasyon ve etkileşimli web sitelerini ve fotoğraflarını üreterek mezun olmaktadırlar. Başta tüm iletişim fakülteleri öğrencilerinin yarıştığı Aydın Doğan Genç İletişimciler ve Uluslar arası Reklamcılık Derneği (IAA) gibi bir çok yarışmada öğrencilerimizin kazandığı başarılar, alınan ödüller bizleri gururlandırmakta ve daha da iyi olmak için yüreklendirmektedir.
Üniversitemizi ayrıcılıklı kılan üniversite-sektör işbirliği sistemi CO-OP programları, işlevsiz staj anlayışını kökten değiştirmiştir. Bu sistem sayesinde; iletişim dünyamızın başarılı şirketlerinin kendi markaları ile açtığı CO-OP dersleriyle, fakülte ve öğrencilerimize üç ya da altı ay sürelerle ajans, stüdyo ve şirketlerde profesyonel bir iletişimci olarak yetişme olanağı sağlanmıştır. Böylece öğrencilerimiz daha mezun olmadan iletişim sektörünü çok yakından tanıma, bilgi ve becerilerini artırma ve kolayca iş bulabilme şansını yakalamaktadırlar.

Başta A.B.D olmak üzere çeşitli Avrupa ülkeleri ve Güney Kore'deki üniversitelerle gerçekleştirilen anlaşmalarımız sayesinde, dileyen öğrencilerimiz yurtdışındaki kardeş okullarımızda bir veya iki dönem boyunca eğitimlerini sürdürerek, iletişime farklı kültür pencelerinden bakma ayrıcalığını yaşamaktadırlar.
Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi olarak öğrencilerimizi, geleceğin iletişim dünyasının en iyileri arasında yer almaları için hazırlıyoruz.
İlgili Kişi :
Adres1 :Çırağan Caddesi Osmanpaşa Mektebi Sokak NO:4-6
Adres2 :Beşiktaş/İstanbul
Posta Kodu :34538
Telefon :0 [212] 381 04 02
Faks :0 [212] 381 04 00

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder