5 Ağustos 2010 Perşembe

Beykent Üniversitesi İktisadi - İdari Bilimler Fakültesi

Genel Bilgiler
İnsanların toplu yaşama biçimine geçisinden günümüze kadar ülke yöneticilerinin öncelikli amacı; ülke kaynaklarının tüm vatandaşlarının çıkarına en uygun şekilde yönetilmesi olmuştur. Günümüzde iktisadın ve işletmeciliğin ilgi alanı; birey ekonomisinden firma ekonomisine, firma ekonomisinden de ulusal ekonomilere kadar geniş bir alanı kapsamaktadır. 1990'lardan sonra ise bilgi teknolojilerinin hızlı gelişiminin de etkisiyle küresel alanlara kaymıştır. Küresel ekonominin boyutundaki gelişmeler artık küresel kaynakların tüm insanlar için optimize edilerek kullanılmasının kaçınılmaz olduğunu ortaya çıkarmıştır. Bu noktada engelleyici güçlerde kalmamıştır.
Beykent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, günümüzde böylesine önemli olan bir ortam ve zeminde konusunda da çağdaş ekonomistler, yöneticiler, siyasetçiler yetiştirmek amacı ile çaba göstermektedir. Üniversitemizin sahip olduğu vizyon doğrultusunda; firmalarımızın, ülkemizin ve dünya çapında faaliyette bulunan kurum ve kuruluşların ihtiyaçlarına cevap verebilecek, bilgi ve becerilerle donatılmış uzman, yönetici, diplomat ve siyasetçi yetiştirmek Fakültemizin en önemli misyonunu oluşturmaktadır.
Fakültemiz de eğitim dilinin İngilizce olması; mezunlarımızın ülkemiz dışında da, dünyanın her yerinde çalışabilecek, görev yapacak, iletişim kurabilecek niteliğe sahip elemanlar olarak yetişmesine imkan hazırlamaktadır.

Değerli öğrenciler, sevgili veliler, burada sizlere daha ayrıntılı bilgilerin Fakültemizin Bölüm Başkanları tarafından verileceğini ifade etmek istiyorum. Fakültemizin misyonunu gerçekleştirmek için bugün yedi ana bölümde eğitim öğretim ve araştırma çabalarını sürdürdüğünü belirtebiliriz. İleride misyonumuz gereği bu bölümlere ilave olarak yeni bölümler kuracağımızı müjdelemek istiyoruz. Bugün için Fakültemizin Bölümleri: İşletme, Uluslararası İlişkiler, Yönetim Bilişim Sistemleri, Uluslararası Ticaret, İktisat, Bankacılık ve Finans ile Turizm İşletmeciliğidir. Bu bölümlerden yetişecek gençlerimiz ülkemizin ve ekonomimizin kalkınmasında önemli görevler üstleneceklerdir. Bu konuda seçkin, tecrübeli ve becerili bir eğitim kadromuz olduğunu siz velilerimize, öğrencilerimize ve öğrenci adaylarımıza duyurmaktan son derece mutluluk duymaktayız.
İlgili Kişi :
Adres1 :Şişli-Ayazağa Yerleşkesi
Adres2 :Şişli/İstanbul
Posta Kodu :
Telefon :
Faks :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder