5 Ağustos 2010 Perşembe

Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü










Tarihçe
Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği Boğaziçi Üniversitesi 1982 yılında Biyomedikal Mühendisliği alanında disiplinler arası bir yüksek lisans okulu olarak kurulmuştur.
Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği Türkiye'de özgün ve disiplinler arası öğretim programları ve araştırma teklifi, Yüksek Lisans ve Doktora yol açmaktadır Biocybernetics ve Biyomekanik olarak Bioelectronics üç büyük alanda derece, yani, ve Protez ve Yapay Organlar içinde.
Biyomedikal Mühendisliği alanında önemli bir meslek olarak ortaya çıkmıştır gibi gelişmekte olan ülkeler ve geliştirilen analiz mühendislik teknoloji ve bilim metodolojisi uygulama ile ilgili ise, fizyolojik ve biyolojik sağlık sorunları.

Tıp mesleğinin giderek karmaşık elektronik enstrümantasyon ayrıntılı klinik veriler kaliteli sağlık hizmetlerinin teslimat için prosedürleri işleme makineleri tarafından desteklenen ve bağımlı büyüdü son birkaç on yıl boyunca. Fizyolojik ölçümleri, tıbbi veri işleme ve analiz için yeni ve etkin yöntemler oluşturulması için Biyomedikal mühendisleri, yüksek teknoloji tıbbi cihaz ve biyolojik enstrümantasyon üretim sorumludur bu gereksinimleri, bir tepki, protez malzemeleri ve yapay organların geliştirilmesi için, AS ve uygun getirilmesi için Sağlık sisteminin teknolojik gelişmeler.
Eylül 1982 Ekim 1992 kadar Enstitüsü ve UNESCO Hakyol bir kalkınma projesi çerçevesinde UNDP aldığınız halde, danışmanlık hizmetleri, eğitim programları ve arkadaş. Projenin amacı Enstitüsü'nün faaliyetleri desteklemek ve kapasitesini güçlendirmek amacıyla Türkiye'de önemli sağlık sorunları, Bölgesel Merkezi benzer sorunları olan komşu ülkeler için olmak uzun vadeli hedefi ile yanıt oldu.

 
İlgili Kişi :
Adres1 :Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Kampusü
Adres2 :Çengelköy/İstanbul
Posta Kodu :34684
Telefon :+90-216-5163433
Faks :+90-216-5163479

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder