2 Ağustos 2010 Pazartesi

Çukurova Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi














1978 yılında kurulan Mühendislik Fakültesi, 1982 yılında A.İ.T.İ.A. Mühendislik Bilimleri Fakültesi’nin Çukurova Üniversitesi’ne bağlanmasıyla Mühendislik-Mimarlık Fakültesi adını almıştır. Toplam 169 akademik personelin görev yaptığı Fakültede İnşaat, Makine, Jeoloji, Maden, Tekstil ve Elektrik-Elektronik Bölümleri’nin laboratuvarları ile öğrencilerin çalışmalarına açık iki adet bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır.
Fakülte’nin temel amacı, bilim ve teknolojideki gelişmelerin, hızla insanlık alemine iletilmesi ve topluma kazandırılmasıdır. İnsan refahının büyük boyutlarda gelişmesinin temel dayanağı olan bilim ve teknoloji, ülkemizin gerek sosyal, gerekse ekonomik kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır. Bu gerçeklerin ışığında günümüzde yüksek eğitim disiplini içinde mühendis ve mimarlar yetiştirmek Fakülte’nin vazgeçilmez amacıdır.
Fakültede: Çevre Mühendisliği -Elektrik-Elektronik Mühendisliği -Endüstri Mühendisliği -İç Mimarlık -İnşaat Mühendisliği -Jeoloji Mühendisliği -Maden Mühendisliği -Makine Mühendisliği -Mimarlık -Tekstil Mühendisliği bölümlerinde eğitim-öğretim yapılmaktadır.
 
İlgili Kişi :
Adres1 :Ç. Ü. Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
Adres2 :Balcalı/Adana
Posta Kodu : 0133
Telefon :338 63 57 - 338 70 50
Faks :338 61 26

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder