8 Ağustos 2010 Pazar

Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi













Genel Bilgiler
Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenciler Fransızca bilmemeleri halinde bir yıl hazırlık eğitimi görürler.
Hazırlık eğitiminin ardından başlayan Lisans Programı her biri iki yarıyıldan oluşan dört öğrenim yılında, toplam sekiz yarıyılda tamamlanır. Yürürlükte olan yönetmeliğe göre öğrencilerin devam zorunluluğu vardır ve Fakültemizde ders geçme esası uygulanır. (Bkz. Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği R.G., 4.1.2002, sayı : 24630).
Öğrenciler, 1998-1999 öğrenim yılından itibaren Kamu Hukuku, Özel Hukuk ve 2002-2003 yılından başlayarak (Panthéon-Assas Üniversitesi, Paris 2 ile işbirliği ile) Avrupa Birliği Hukuku ve Ekonomi Hukuku alanlarında Yüksek Lisans ; 2000-2001 öğrenim yılından bu yana da Kamu Hukuku ve Özel Hukuk alanlarında doktora eğitimlerini Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde sürdürebilmektedir.
2006-2007 öğrenim yılından bu yana Hukuk Fakültesi`nin kontenjanı elli öğrencidir. Bu öğrencilerden yirmibeşi Türkiye ile Fransa arasında imzalanan anlaşma gereği Fransızca eğitim yapan liselerin son sınıf öğrencilerinin katıldığı ve Galatasaray Üniversitesi tarafından düzenlenen ayrı bir "iç sınav" ile belirlenir. Diğer yirmibeş öğrenci ÖSYM tarafından düzenlenen merkezi sınavla alınır. Lise birincileri için bir, yabancı uyruklu öğrenciler için ise iki kişilik kontenjan ayrılmıştır.
Türk Özel Hukuku büyük oranda İsviçre ; Türk Kamu Hukuku ise, esas itibariyle, Fransız hukuklarından esinlenmiştir. Bu durum dikkate alınarak, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde programlar ve eğitim, Türkçe ve Fransızca olacak şekilde düzenlenmiş ve Türk öğretim üyelerinin yanı sıra Fransızca konuşulan ülkelerden de öğretim üyelerine görev verilmiştir. Fakültemizde halen üç Fransız ve bir İsviçreli öğretim üyesinin yanında, onaltısı profesör, yedisi doçent, onikisi yardımcı doçent ve otuz ikisi araştırma görevlisi olmak üzere toplam altmışyedi Türk öğretim elemanı kadrolu olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, 2002 yılında İsviçre'deki Neuchâtel Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Fakültemiz arasında bir İşbirliği Konvansiyonu imzalanmış olup, bu konvansiyon bilimsel alandaki işbirliğinin yanında, iki Fakülte arasında öğretim elemanı değişimine de olanak tanımaktadır.
Öğrenim dili, kural olarak, Türk Hukuku'nun uygulanmasına ilişkin derslerde Türkçe, diğer bütün alanlarda Fransızcadır. İngilizce zorunlu ikinci yabancı dildir. Gerektiğinde, dersin özelliği gözönüne alınarak, eğitim dili İngilizce de olabilir ve bu ders, yabancı bir öğretim üyesi tarafından verilebilir.
Uluslararası öğrenci değişim programı SOCRATES-ERASMUS çerçevesinde Fakültemiz ile Paris I (Panthéon-Sorbonne) Üniversitesi, Paris II (Panthéon-Assas) Üniversitesi, Tours François Rabelais Üniversitesi, Picardie Jules Verne Üniversitesi, Montpellier Üniversitesi, Nantes Üniversitesi, Orléans Üniversitesi, Angers Üniversitesi, Rennes I Universitesi, Rouen Üniversitesi, Strasbourg Üniversitesi, Neuchâtel Üniversitesi (İsviçre), Fribourg Üniversitesi (İsviçre), Louvain Katolik Üniversitesi (UCL) (Belçika), Vrije Amsterdam Üniversitesi (Hollanda), Urbino Üniversitesi (İtalya) ve Tübingen Üniversitesi (Almanya) arasında anlaşmalar imzalanmış olup, bu anlaşmalar kanalıyla öğrencilerimizin eğitimlerinin bir kısmını Fransa'da, Belçika'da, İsviçre’de, İtalya’da, Almanya’da ve Hollanda'da yapmaları mümkündür. Aynı şekilde, Neuchâtel Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile imzalanan konvansiyon çerçevesinde, özellikle lisansüstü düzeyde öğrenci değişimine olanak tanınmıştır.
Galatasaray Üniversitesi, yabancı dille eğitim veren bir Devlet üniversitesidir.

İlgili Kişi :
Adres1 :Çırağan Cad. No:36
Adres2 :Ortaköy / İstanbul
Posta Kodu :34357
Telefon :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder