22 Ağustos 2010 Pazar

Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi

 














Genel Bilgi
Mimarlık, bilgi ve teknolojiyi en üst düzeyde kullanarak estetik sonuçlara ulaşan bir meslek olarak tanımlanabilir. Toplumun tüm sosyal gereksinmelerine ve insanın estetik duygularına yanıt verebilecek mekanların yaratılması, restore edilmesi ve tarih boyunca kuşaklar arasındaki kültürel ilişkinin kurulması mimarinin temel görevi olmuştur. Bu görevi, öğrencilerine bilgi ve kültür olarak sunmayı amaç edinen Haliç Üniversitesi Mimarlık Bölümünde, isteğe ve olanaklara göre yeni yapılacak veya restore edilecek her çeşit yapının plan ve projelerinin hazırlanması ve yapım sürecinin denetlenmesi konularında eğitim ve araştırma yapılmaktadır.
Ülkemizde, mimari tasarım alanında olduğu kadar uygulama alanında da çalışacak yetişmiş elemanlara ihtiyaç olduğu görülmektedir. Bu ihtiyacı karşılama amacıyla, 2000-2001 akademik yılında eğitim-öğretime başlayan Haliç Üniversitesi Mimarlık Bölümü, deneyimli akademisyen kadrosu ve geliştirilmiş ders programları ile, öncelikle uygulama ve şantiye alanında bilgi ve beceriye sahip mimarlar yetiştirmeye yönelik bir öğretim sunmaktadır.

Mezunlara Mimarlık Bölümünde lisans eğitim-öğretimini tamamladığına dair diploma verilir. Mezunlar bu diploma ile Türkiye Mühendisler ve Mimarlar Birliğine bağlı Mimarlar Odasına üye olabilirler.
İlgili Kişi :
Adres1 :Büyükdere Cd. No:101
Adres2 :Mecidiyeköy / İstanbul
Posta Kodu :34394
Telefon :(0 212) 275 20 20 / (0 212) 444 25 42
Faks :(0 212) 274 81 22

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder