3 Ağustos 2010 Salı

İstanbul Bilgi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

 

 













Genel Bilgiler
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin temel amacı, öğrencileri sosyal bilimler alanında çeşitli yetenek ve becerilerle donatmaktır. Fakülte’de iki Üstün Başarı programı dahil olmak üzere üç ana bölüm ve sekiz program bulunmaktadır. Bölümler sırasıyla İşletme, Ekonomi ve Uluslararası İlişkiler’dir. Programlar ise İşletme, Uluslararası Finans, Ekonomi, İşletme-Ekonomi, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi’dir. Üstün Başarı Programları “Ekonomi-İşletme Yönetimi” ve “Ekonomi” olarak iki seçenek sunmaktadır. Fakülte’de yer alan her program, öğrencilere kapsadığı alanla ilgili zengin bir teorik altyapı sunmasının yanı sıra genel anlamda eleştirel düşünmeye yardımcı olacak problem çözme becerilerini de kazandırmaktadır.
Fakülte’de verilen dersler gözönüne alındığında Ekonomi, Uluslararası Finans ve İşletme programları iki aşamadan oluşmaktadır. İlk aşamada öğrencilere işletme, ekonomi ve kantitatif metodların temellerini oluşturan giriş dersleri verilmektedir. Son iki yılı kapsayan ikinci aşamada ise, amaç öğrencilerin gerekli profesyonel becerileri edinmelerine yardımcı olmaktır. Diğer bir deyişle, verilen eğitim derinliğine çalışmalarla çeşitli alanlarda uzmanlaşma sağlamaktadır. Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi programlarında, ilk yıl öğrencilerin genel bilgiyle donatılması amacıyla, tarih ve siyaset biliminin temellerini içeren giriş dersleri verilmektedir. İkinci yıldan başlayarak, programlar Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi alanlarında derinleşmekte ve küresel sorunlar, siyaset teorisi, karşılaştırmalı siyaset, Avrupa tarihi ve Türk siyasi tarihi gibi dersleri kapsamaktadır. Her iki programın da son iki yılında, öğrencilerin derinlemesine çalışmasına imkân vermesi amacıyla, bölgesel ve spesifik sorunlara yoğunlaşan dersler sunulmaktadır.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin en önemli özelliklerinden biri de sahip olduğu güçlü tam zamanlı akademik kadrodur. Her bölüm, bu açıdan son derece zengin bir donanıma sahiptir. Alanlarında uzman olan yarı-zamanlı öğretim görevlileri de öğrencilerimizin gerçek örnek ve sorunları öğrenmeleri ve çözmeleri için gösterdiğimiz çabaya değerli katkılarda bulunmaktadırlar.

İstanbul Bilgi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi uluslararası standartlarda akademik ve profesyonel bir eğitim vermektedir. Fakülte, kısa sürede geliştirdiği bu kapasitesi ile hem ulusal hem de uluslararası çevrelerde yaygın kabul gören bir saygınlık kazanmıştır.
İlgili Kişi :
Adres1 :Kuştepe kampusü İnönü Cad. No:28
Adres2 :Şişli/İstanbul
Posta Kodu :34387
Telefon :0 212 311 50 00 #6371
Faks :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder