19 Ağustos 2010 Perşembe

Yılmaz Köksal


(1939 - )

Sinema ve tiyatro oyuncusu. Osmaniye’de dünyaya geldi. İlkokuldan sonar İstanbul’a gelerek Tophane Sanat Enstitüsünde okudu.Bir süre gemi işçiliği yapmıştır.

İlk olarak Dormen Tiyatrosunda oyunculuğa başlamıştır. 13 Yıllık tiyatro yaşamından sonra Murtaza filmiyle sinemaya geçmiştir. Özellikle serüven filmlerinde rol aldı. Uzun bir süre ikinci derecede rollerde oynadıktan sonra 1970 de Çetin İnanç’ın yönettiği “Çeko” filminde başrolde oynadı. Filmin başarısıyla halkın beğenisini kazanıp, macera filmlerinin aranan oyuncusu ve sinema tarihinin sevilen oyuncularından biri oldu.

Birçok film senaryosu yazmıştır. Özel televizyonların çoğalmasıyla birlikte sinema ve dizi filmlerinde oyunculuk hayatına devam etmektedir.


Filmlerinden bazıları:

Çeto, Hoş Memo, Maceraya Bayılırım, Vahşetin Esirleri, Ayıp Ettin kerim, Gece, Acı Gurbet, Ağlamaya değer mi?, Günahtır, Ahu Gözlüm, Kurdoğlu, Nehirler Denize Akar, Sevginin Bittiği Yer, Turist Avcıları, Acı hayat, Suçlu Kim, Kader Böyle Yazdı, Gizli Tünel, Günsüz Ali, Memleket Hikayeleri-Ahçik, Yusuf Yüzlü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder