13 Haziran 2010 Pazar

Kedirgen Kavurması (Tilki Kuyruğu)

KEDİRGEN KAVURMASI (Tilki Kuyruğu)

Malzemesi: 1-2 bağ kedirgen, 2-3 yumurta,  2 baş pırasa, kırmızı biber, yeteri kadar zeytinyağı ve tuz.
Hazırlanışı: Kedirgenlerin saplarında sert olan kısımlar atılır. Yumuşak bölümleri yıkandıktan sonra, küçük küçük doğranır. Pırasalarda küçük küçük doğrandıktan sonra kedirgenlerle birlikte zeytinyağı ile kavrulur. Üzerine kırmızı biber ve tuz atılır pişinceye kadar karıştırılmaz. Kedirgenler piştikten sonra üzerine 2-3 yumurta kırılır. Sıcak olarak servis yapılır. Marul salatası veya yoğurtla da yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder