13 Haziran 2010 Pazar

Koruk Ekşili Bamya

KORUK EKŞİLİ BAMYA

Malzemesi: 1 kg bamya, iki küçük boy kuru soğan, 3 domates, bir çay bardağı nar ekşisi, bir çorba kaşığı kırmızı biber, bir çay kaşığı tuz, 1,5 bardak su, yeteri kadar zeytinyağı.
Hazırlanışı: Bamyalar yıkandıktan sonra başları ve uç kısımları temizlenir. İnce doğranmış soğan bir tencerenin içerisinde zeytinyağı ile kavrulur. Soğan pembeleşince küçük küçük doğranmış domatesler de üzerine ilave edilerek 3-5 dk kavrulur. Biber, tuz, bir çay bardağıekşi, 1,5 bardak su ilave edilerek kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine bamyalar konur ve 15-20 dk pişirilir. Yemek soğuduktan sonra servis yapılır. Aydın’da özellikle yaz aylarında beğenilerek tüketilen bir yemektir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder