10 Haziran 2010 Perşembe

Kuşadası Kongre Merkezi

Kuşadası Kongre Merkezi

Avrupa’nın en büyük, Türkiye’nin ilk ve tek kongre vadisinin kurulacağı Kuşadası’nda temeli 2005 yılı ortasında atılan, Kültür ve Turizm Bakanlığı projeye %5 pay ile ortak olduğu Kongre Merkezi projesinin ilk bölümünü oluşturan ve 35 milyon TL’ye mal olacağı hesaplanan KOMER’ de inşaat çalışmaları devam etmekte olup, Kongre Salonunun kaba inşaatı %90’lar seviyesine gelmiştir.
Kongre Vadisi projesi 1500 kişilik otel, sosyal tesisler, villalar, safari park bölümlerini kapsayacaktır. Projenin ilk etabı olan kongre merkezi 12.000 kişilik olup, 3500 kişilik ana salon, 8.500 kişilik 6 bağımsız salon ve toplantı odalarından oluşmaktadır. Diğer etaplarda yer alan 5 yıldızlı otel 1500 kişilik olup, alışveriş merkezlerinin yanı sıra üst düzey konuklar için Efes Yamaç Evleri benzeri villa, safari park ve iskele inşa edilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aydın İl Özel İdaresi, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Uluslararası Kongre Tesisleri İşletmeciliği A.Ş. (UKTAŞ), Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Ticaret Odası, Liman Hizmetleri A.Ş. (LİMAŞ), ile turizm şirketlerinin ortak olduğu Kuşadası Kongre Merkezi (KOMER) Türkiye’nin ve Ege Bölgesi’nin önemli bir prestij projesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder