3 Ağustos 2010 Salı

Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Genel Bilgiler
Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1998 yılında kurulan Üniversitemizin ilk dört fakültesinden biridir ve ilk öğrencilerini 1999-2000 akademik yılında kabul ederek eğitim vermeye başlamıştır. Fakültenin o dönemde 4 tam zamanlı öğretim elemanından oluşan kadrosu zaman içinde genişleyerek bugünkü büyüklüğüne ulaşmış ve tam zamanlı öğretim elemanı sayısı 53 olurken, 7 yarı zamanlı öğretim elemanı da Fakülte bünyesinde çalışmaya başlamıştır.
İlk yılında İşletme ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler programları ile eğitime başlayan Fakültemizin ikinci yılında Ekonomi ve Avrupa Birliği İlişkileri programlarına öğrenci kabul edilmiştir. Bu programlara İşletme Bölümü altında faaliyet gösteren Uluslararası Finans (2007-2008) ve Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik (2008-2009) programları da eklenmiştir.

İlk mezunlarını 2002-2003 akademik yılında veren Fakültemiz, 2004-2005 akademik yılında Beşiktaş'a taşındıktan sonra akademik kadro ve öğrenci kalitesi açısından büyük bir sıçrama yapmış ve alanında en saygın eğitim kurumları arasında yerini almıştır.
Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ekonomi, işletme ve sosyal bilimler alanlarında eğitim ve araştırma yapar. Fakültede aşağıdaki bölümler bulunmaktadır:
•Ekonomi
•İşletme
•Siyaset Bilimi ve Uluslarası İlişkiler
•Uluslararsı İşletmecilik ve Ticaret
•Avrupa Birliği İlişkileri
Bu bölümlerin her biri kendi alanında lisans programları yürütür. İşletme Bölümü, İşletme Programı ve Uluslarası Finans Programı olmak üzere iki program yürütür.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bölümlerinin her biri kendi alanlarında çift anadal programı yürütür.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ndeki bölümler kendi alanlarındaki yüksek lisans programlarının yürütülmesi katkı verir. Özellikle işletme alanında MBA başta olmak üzere çok sayıda yüksek lisans programı yürütülür. İşletme alanında doktora programı da yürütülmektedir.
İlgili Kişi :
Adres1 :Çırağan Caddesi Osmanpaşa Mektebi Sokak NO:4-6
Adres2 :Beşiktaş/İstanbul
Posta Kodu :34538
Telefon :0 [212] 381 04 52
Faks :0 [212] 381 04 50

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder