5 Ağustos 2010 Perşembe

Beykent Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü

Genel Bilgiler
Enstitümüz öğrencileri, lisansüstü öğrenimleri sürecinde bilgiye araştırma yoluyla ulaşma becerisi kazanarak, edindikleri bilgiyi değerlendirme ve yorumlama yeteneğine sahip olurlar. Enstitümüz, ülkemizin gereksinimi olan çağdaş teknoloji bilgisi ile donanımlı elemanların yetiştirilmesi yanında Bilgisayar Mühendisliği, Mimarlık ve Matematik-Bilgisayar Anabilim Dalları bünyesinde yürütülmekte olan programlarla araştırmacı ve bilim adamı yetiştirmeyi de amaçlamaktadır. Bu amaçla, Enstitümüzde 2008-2009 eğitim-öğretim yılında 5 ayrı programda tezli ve tezsiz yüksek lisans eğitimi Türkçe olarak sürdürülmektedir. Tezli yüksek lisans programları en az 21 kredi saatlik 7 adet ders, seminer ve bir tez çalışması, tezsiz yüksek lisans programları ise, en az 30 kredi saatlik ders ile dönem projesinden oluşmaktadır. Enstitünün tüm yüksek lisans programları için sayısal ALES puanının en az 55 olması gerekmektedir. Mimarlık Programı, eşit ağırlıklı ALES puanı (en az 55) ile de öğrenci kabul etmektedir. Ayrıca lisans not ortalaması ile mülakat notu, giriş sınavlarında değerlendirmeye alınmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Hükumetinden veya kendi hükumetinden burs alanlarla, ikili anlaşmalarda hüküm bulunan hallerde veya kendi hesabına yüksek lisans yapmak üzere başvuran yabancı uyruklu adaylar da, ayrıca bir sınav yapılmaksızın lisans notları değerlendirilerek durumları uygun olan lisansüstü programlarımıza eğitim yapmak üzere başvurabilirler. Enstitümüz, koşulları uygun olması durumunda yatay geçiş yoluyla da lisansüstü öğrencisi kabul etmektedir.
Çalışmakta olan öğrencilerimize hergün 19:00-22:00 saatları arasında ve hafta sonunda eğitim-öğretim olanağı sunulmakta olup öğretmenlere, emniyet ve silahlı kuvvetler mensuplarına ücretlendirmede grup indirimleri yapılmaktadır.
Mimarlık Yüksek lisansını tamamlamış olan öğrencilere mimarlıkta Doktora Programı açılmış olup kayıtlarımız devam etmektedir.
İlgili Kişi :
Adres1 :Şişli Ayazağa Mahallesi Hadım Koru Yolu Mevkii
Adres2 :Şişli/İstanbul
Posta Kodu :
Telefon :(0212) 867 51 02
Faks : (0212) 867 55 75

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder