8 Ağustos 2010 Pazar

Galatasaray Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi

 

 












Genel Bilgiler
1993-1994 akademik yılında üniversitemizin açılmasıyla birlikte hayat bulan Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi, kuruluşundan beri dekan Prof. Dr. Ethem TOLGA tarafından yönetilmektedir. Fakülte bünyesinde Endüstri Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği olmak üzere iki bölüm bulunmaktadır. Birbirleri ile doğrudan ve dolaylı ilişki içinde olan bu bölümler, günümüzün en geçerli ve gözde mühendislik dallarıdır. Fakültemiz bölümlerine ilk senelerde 25`er öğrenci alınmış, bu sayı 1995-96 öğretim yılından itibaren 35`er öğrenciye yükseltilmiştir.
Fakültemize bağlı bölümlerde lisans eğitimi dört yıldır. Yeterli Fransızca seviyesine ulaşmış öğrenciler için, ilk iki yıl, ağırlıklı olarak temel mühendislik derslerinin verildiği bir program uygulanır. Meslek derslerinin ağırlık kazandığı üçüncü yıldan itibaren ise öğrenciler, kendi bölüm kimlikleri altında lisans eğitimlerine devam ederler.
Mühendislik eğitiminde alınan kuramsal bilgilerin pratik uygulamalarla pekiştirilmesi önemli bir yer tutar. Bu amaçla kurulan laboratuvarlar, öğrencilerimize çeşitli alanlarda hizmet vermektedir. İlk iki senenin programları dahilinde fizik, elektronik ve kimya laboratuvarları, ayrıca üç adet gelişmiş bilgisayar laboratuvarı ve yine her iki bölüme de hizmet vermek üzere tasarlanmış bir Robotik-CIM laboratuvarı fakültemiz bünyesinde yer almaktadır. Öğrencilerimizin edindikleri kuramsal bilgileri gerçek hayata aktarabilmelerinin bir yolu da stajlardan geçmektedir. Öğrencilerimiz stajlarını Türkiye`de ya da yurtdışında yapabilmekte, üniversite imkanları, öğrencilerimizin bu staj dönemini en yararlı şekilde geçirebilmeleri amacıyla seferber edilmektedir.
Fakültemizde bilgisayar bütünleşik imalat alanında bir UNESCO kürsüsü bulunmaktadır. Bu kürsünün eşbaşkanlığı Prof.Dr. Ethem TOLGA ve Prof.Dr. E. Ertuğrul KARSAK tarafından yürütülmektedir.

İlgili Kişi :
Adres1 :Çırağan Cad. No:36
Adres2 :Ortaköy / İstanbul
Posta Kodu :34357
Telefon :02122274480
Faks :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder