23 Ağustos 2010 Pazartesi

İstanbul Arel Üniversitesi İletişim Fakültesi

Genel Bilgi
Fakültemiz Radyo-Televizyon ve Sinema, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Görsel İletişim Tasarımı ile 2009-2010 yılında açılacak Gazetecilik ve İnternet Yayıncılığı bölümleri olmak üzere 4 bölümden oluşuyor. Fakültemizde yabancı dile önem veriliyor ve öğrencilerimizin iyi bir İngilizce bilgileri olmaları isteniyor. Bunu sağlamak için İngilizce eğitimi 4 yıl boyunca sürdürülüyor. Bir kısım dersler ise İngilizce yapılıyor.
Fakültemizin tüm bölümlerinde birinci yıl, daha sonraki yıllarda yoğun olarak görecekleri meslek derslerine temel oluşturacak sosyal bilimler ağırlıklı genel kültür derslerinden oluşuyor. Çünkü, iletişimci olmak bu alanla doğrudan ilişkili tüm disiplinlerde de bilgi sahibi olmayı gerektiriyor. Böylece öğrencilerimizin bilgi dağarcığı siyaset bilimi, hukuk, sosyoloji, dilbilim, yönetim bilimi gibi disiplinlerdeki derslerle zenginleştirilerek, meslek derslerini sağlam bir kültür birikimine dayandırarak öğrenmeleri sağlanıyor.
2., 3., ve 4. sınıflar ise giderek ağırlığı artan oranda alan ve kuramsal ve uygulamalı alan derslerine ayrılmış durumda. Uygulama yönünden en önemli yer Fakültemizin kendi teknik olanaklarını kapsayan stüdyo ve labaratuarları. Ancak, uygulama alanında öğrencilerimizin sektördeki uygulamaları yerinde görmelerini sağlayan stajlar zorunlu. Böylece, bir yandan iletişim alanı ile ilgili kuramsal bilgiler alırken, diğer yandan iletişim mesleğine yönelik teknik ve pratik bilgilerle donatılmaları da sağlanmış oluyor.
Fakültemizin Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü ile Halkla İlişkiler ve Reklamcılık ile Gazetecilik ve İnternet yayıncılığı bölümlerine sözel puanla, Görsel İletişim Tasarımı Bölümüne ise her puan türünde yetenek sınavı ile öğrenci alınıyor.
İlgili Kişi :
Adres1 :Kemalpaşa Mahallesi, Halkalı Caddesi No:101
Adres2 :Küçükçekmece / İstanbul
Posta Kodu :34295
Telefon :(0212) 540 96 96
Faks :(0212) 540 97 97

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder