3 Ağustos 2010 Salı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi

 

 

 








Genel Bilgiler
İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin temel birimlerinden olan Fen-Edebiyat Fakültesi; Karşılaştırmalı Edebiyat, Bilgisayar Bilimi, İngilizce Öğretmenliği, Tarih, Matematik, Finans Matematiği, Müzik, Psikoloji ve Sosyoloji programlarında lisans derecesi vermektedir. Fakülte, ayrıca diğer fakülte ve bölümlerdeki öğrencilere felsefeden sanata, arkeolojiden hukuka kadar uzanan geniş bir yelpazede çok sayıda seçmeli ders sunmaktadır.
Fakülte’nin 2008-2009 akademik yılında çeşitli programlarına kayıtlı öğrenci sayısı 1.138’e ulaşmıştır. Fakülte’de görev yapan 137 tam zamanlı, 36 yarı zamanlı öğretim elemanları hem Türkiye’de hem de yurt dışında kendi alanlarında bilimsel çalışmaları ile tanınmış, öğretime uzun yıllar emek vermiş saygın isimlerdir. Fakültemizin öğretim üyeleri, öğrencilerin bireysel ve akademik gelişimi ile yakından ilgilenmekte, meslek hayatına yönelmelerinde onlara yardımcı olmaktadırlar.

Fen-Edebiyat Fakültesi’nin temel amacı; öğrencilerin hem seçtikleri bilim dalında yetkin bir eğitim alarak alanlarında uzmanlaşmaya yönlendirmek, hem de farklı konularda sunulan çeşitli dersler aracılığıyla bakış açılarını genişletmek, eleştirel düşünen, bilinçli dünya vatandaşları olarak yetişmelerini sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda, Fakülte’nin bütün programlarında, bir bilim dalının gerektirdiği tüm temel bilgilerin yanı sıra sürekli değişen ve farklı taleplerle karşımıza çıkan bir dünyada yaşayabilmek ve başarılı olabilmek için gerekli olan zihinsel ve sanatsal becerilerin öğrenciye kazandırılmasına çalışılmaktadır.
İlgili Kişi :
Adres1 :Kuştepe kampusü İnönü Cad. No:28
Adres2 :Şişli/İstanbul
Posta Kodu :34387
Telefon :0 212 311 50 00 #6436
Faks :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder