3 Ağustos 2010 Salı

İstanbul Bilgi Üniversitesi


 


 













Tarihçe
İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin kurucu vakfı olan Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı 31 Ekim 1994 tarihinde Türk Medeni Kanunu hükümleri uyarınca, Oğuz Özerden, Latif Mutlu, Prof.Dr. Asaf Savaş Akat, Bülent Akarcalı, Prof.Dr. Uğur Alacakaptan, Prof.Dr. Toktamış Ateş, Orhun Çavdar, Prof.Dr. Lale Duruiz, Yiğit Ekmekçi, Orhan Gemicioğlu, Halit Kakınç, Prof.Dr. Gülten Kazgan, Prof.Dr. Serdar Mutlu ve Zafer Mutlu tarafından kurulmuştur.
Genel Bilgiler
İstanbul Bilgi Üniversitesi, hem öğrencilerin hem de akademisyenlerin öğrenim ve bilgi üretimine en üst düzeyde katılmalarını sağlayacak bir akademik ortamın sağlanması, sürdürülmesi ve geliştirilmesini baş sorumluluğu olarak görür. Bizim anlayışımıza güre, BİLGİ topluluğu yalnızca öğrencilerden değil, akademisyenlerden, mezunlardan, velilerden, çalışanlardan ve kampüslerin çevre ahalilerinden oluşur. Yıllar boyunca BİLGİ farklı yaşam tarzları, inançları ve düşünce tarzları olan çeşitli bireyler arasında hoşgörü ve saygıyı teşvik eden, çağdaş evrensel değerler çerçevesinde kültürel ve bilimsel bir topluluk oluşturmuş ve aynı zamanda da toplumun tüm kesimleriyle güçlü bağlar kurmuştur.
















Laureate International Universities Network’ün bir parçası olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin kurucu ilkesi, herkesin erişebileceği ve mali gücünün yetebileceği, öğrencilerin hayallerinin peşinde koşmalarına izin veren bir eğitim olanağı sağlamaktır. Kanımızca bu misyon, dünyanın daha iyi bir yer olmasına katkıda bulunacaktır.
Kampüsler
Kuştepe Kampüsü:
İnönü Cad. No:6 Kuştepe 34387 Şişli / İSTANBUL
Tel: (0212) 311 50 00

Dolapdere Kampüsü:
Kurtuluş Deresi Cad. No:47 34440 Dolapdere / İSTANBUL
Tel: (0212) 311 50 00

Santral Kampüsü
Eski Silahtarağa Elektrik Santralı
Emniyettepe Mah. Kazım Karabekir Cad. No:2/13 34060 Eyüp/İstanbul

 
İlgili Kişi :
Adres1 :Şişli/İstanbul
Adres2 :İnönü Cad. No:6 Kuştepe
Posta Kodu :34387
Telefon :0 212 311 50 00
Faks :
Elektronik Posta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder