5 Mayıs 2011 Perşembe

HAYVANCILIK

Ülkemizin genelinde olduğu gibi, ilçemizin de genel geçim kaynaklarından birisi ve en önemlisi hayvancılıktır. Özellikle ilçemizin doğu ve güney taraflarının dağlık olması ve ilçeye bağlı 13 köyden 9'unun bu kesimlerde olması keza orman ve dağ eteklerinde olması bu köylerde koyun ve keçi yetiştiriciliği, diğer köyler ile ilçe merkezinde ise büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ile yumurta tavukçuluğu daha fazla gelişme göstermiştir.
İlçemizde tarımın gelişmesi özellikle tarımsal amaçlı kooperatifler sayesinde sağlanmıştır. Bu cümleden olarak ilçemiz ve köylerinde faal olarak 5, kurulmuş ancak işlevine başlamamış 4 adet tarımsal sulama kooperatifi, 4 adet ise tarımsal kalkınma kooperatifi ki bunlar, tavukçuluk, gülcülük, sütçülük ile ilgili olarak faaliyette bulunmaktadır.
Adı geçen sütçülük kooperatifi sayesinde ilçe merkezi ile köylerde süt inekçiliği başlamış, bu kooperatiflerin İlçe Tarım Müdürlüğü ile yapılan işbirliği neticesinde yüksek verimli kültür ırkı damızlık hayvanlar gerek dış piyasadan ithal edilerek ve gerekse iç piyasadan temin edilerek dağılıp gelişmeye yardımcı olunmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder