Haşlayacağınız tavuğun içine 1 diş sarımsağı soymadan atın. Bu, tavuğa lezzet katacaktır.
Tavuğu fırından çıkardıktan sonra hemen yenmeyecekse, fırından çıktığı anda folyo kağıdına sıkıca sarın. Yumuşak kalmasını sağlayacak.
Fırına konacak tavuğun tepsisi, tavuk büyüklüğünde olmalı. Daha büyük bir tepside, eriyen yağlar boş kalan kısımlara akıp yanar.
Fırında tavuğun beyaz göğüs etinin kurumaması için butları birbiri üzerine çapraz koyun. Ancak pişme süresi yarılanınca sırt üstü yatırın.
Tavuk alırken nasıl pişireceğinizi önceden planlayın. Fırında pişecek tavuk yağlı olursa kurumaz. Ama tencerede pişireceksiniz yağsız olmalı. Dört kişiden fazlaysanız, bir büyük yerine iki küçük tavuk alın. Böylece herkese tavuğun “iyi yeri” gelir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder