29 Mart 2010 Pazartesi

Ten güzelliğinizle ilgili pratik bilgiler

cilt_ten

Genişlemiş gözenekler ve sivilceler gibi cilt problemlerinin hijyene bağlı olduğu düşüncesi tamamen yanlış. Yüzünüzü günde iki defa yıkamanız yeter de artar bile.
Yüzünüzde beklenmedik bir anda sivilce çıktıysa, göz damlası döktüğünüz bir kulak temizleme çubuğunu 15 saniye kadar sivilcenin üzerinde tutun. Kılcal damar çatlamalarından oluşan kızarıklıklar için de aynı işlemi uygulayabilirsiniz.
Cildinize sürdüğünüz kremin asıl amacı, derinin üzerindeki su katmanını muhafaza etmektir. Nemlendiriciyi yüzünüzü yıkadıktan sonra, nemli halde uygularsanız çok daha etkili olur.
Tek bir kozmetik markasına bağlı kalmanız şart değil. Değişik markaların ürünlerini 4 gün boyunca kullanarak test edin. Böylece, cildinize en iyi gelenleri tespit edebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken şey, kullandığınız ürünlerin içeriğindeki maddelerin, bir araya geldiklerinde iritasyona yol açmamaları. Mesela, AHA ve retinol içeren kremleri bir anda kullanmayın.
Yüzü anında canlandırmak için limon dilimlerinden iyisi yok. Spreyli bir şişeye limon suyu-içme suyu karışımı doldurarak, gerekli gördüğünüz her an yüzünüze püskürtebilirsiniz.
Doğru fondöten tonunu bulmak için ürünü yanağınızın tam ortasına sürün. Eğer o bölgede tamamen yok oluyor ve göze batmıyorsa, doğru rengi buldunuz demektir.
Fondöteni, yüzünüzün ortasından başlayarak, parmak uçlarla aşağı ve dışarı doğru hareketlerle uygulayın. Parmaklarınızı bu şekilde kullanmanız ürünü ısıtacağı için fondöten yüzünüze kolaylıkla nüfuz edecektir. Önce çok ince bir tabaka sürün, gerekirse daha çok uygulayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder