3 Ağustos 2010 Salı

Acıbadem Üniversitesi
















Tarihçe
Acıbadem Üniversitesi, Acıbadem Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından 18 Mayıs 2007 tarih ve 26526 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 28 Mart 1983 tarih ve 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilat Kanununa 5656 sayılı Kanunun 1.maddesi ile eklenen Ek 74.madde ile İstanbul’da kamu tüzel kişiliğe sahip bir vakıf üniversitesi olarak kurulmuştur.
Genel Bilgi
Acıbadem Üniversitesinin esas amacı sağlık bilimleri alanındaki tüm bilim dallarını bir araya getiren bir üniversite olmaktır. Fakat gerek kanunun, gerekse Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının görüşü olarak üniversitemiz sadece sağlık bilimleri üniversitesi olarak kurulamamıştır. Buna rağmen yapısının oluşturulmasında daha çok sağlık bilimlerine ve buna yakın bilim dallarına öncelik verilecektir.
Acıbadem Üniversitesi sağlık bilimleri alanında ülkemizde mevcut bulunan açığı kapatmak üzere üstün bilgili, teknoloji kullanabilen, bilim üretebilen, yenilikçi elemanlar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Yetiştirilecek olan elemanlar sadece ulusal açığımızı kapatmayacak, aynı zamanda uluslararası yarışabilecek elemanlar olacaktır. Üniversitemiz kendini mesleğine adamış üstün nitelikli, akademik çalışmaya yatkın meslek mensupları yetiştirecektir. Bu amaca ulaşmak için seri üretilen insan gücü değil,nitelikli, özelliği olan, az sayıda insan gücü yetiştirilmesi hedeflenecektir.
Bu nedenle üniversitemiz kalabalık nüfuslu bir üniversite olmaktan çok az sayıda öğrenci alan araştırma odaklı bir üniversite olmayı hedeflemektedir.
Vizyonu;
Eğitim ve öğretimdeki mükemmeliyet düzeyi yüksek, kültürel ve sosyal açıdan donanımlı, etik değerlere önem veren bireyler yaratmadaki kararlılığı; çağdaş, yenilikçi ve öncü uygulamalarıyla hür düşünceyi yaşatan, Atatürkçü, Türkiye’ye model oluşturan ve dünyada referans gösterilen bir akademik kurum olmaktır.
Misyonu;
- Yükseköğretim Kurumlarına kanunla verilen görev çerçevesinde ulusal ve uluslararası alanda mesleki yeterlilik ve akademik tanınırlılık düzeyine ulaşmak;
- Bilimsel düşünceyi ön planda tutmak;
- Yeni fikir ve kavramlar geliştirilmesine ortam sağlamak;
- Bilginin yayılmasını sistemli eğitim ve öğretim ile sağlamak;
- Bilimsel özgürlüğü ön plana çıkararak eşitlik, etik değerler ve takım çalışması ilkelerine göre faaliyet göstermektir.

 















Kampüste Yaşam

Acıbadem Üniversitesi Maltepe Yerleşkesi’nde 2009-2010 Eğitim ve Öğretim yılına başlayacaktır. Kozyatağı Erenköy’deki kampüsüne iki senenin içerisinde taşınmayı planlamaktadır. Maltepe Yerleşkesindeki tüm derslikler ve laboratuarlar en son teknolojiye dayalı cihazlarla donatılmıştır. Binada tabildot ve alakart restoranı mevcuttur. Kablosuz internete erişim, modern bilgisayar laboratuarı ve zengin kütüphane olanakları ile araştırma laboratuvarları öğrencilerimizin hizmetindedir. Üniversitemizin 100 metre yakınında bulunan Maltepe Belediyesi Kültür Merkezinin tüm imkanlarından öğrencilerimiz yararlanabilecektir.Yurt ve ulaşım için kayıt sırasında yapılacak başvurular değerlendirilecektir.
Akademik Birimler

Fen-Edebiyat Fakültesi
•Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü
•Psikoloji Bölümü

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi


İletişim Fakültesi


Mühendislik Fakültesi

•Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
•Endüstri Mühendisliği Bölümü

Sağlık Bilimleri Fakültesi

•Beslenme Ve Diyetetik Bölümü
> Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü
> Hemşirelik Bölümü
> Sağlık Yönetimi Bölümü
.Spor Bilimleri Bölümü

Tıp Fakültesi 

Enstitüler
Fen Bilimleri Enstitüsü
Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Meslek Yüksekokulları
Meslek Yüksekokulu
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
İlgili Kişi :
Adres1 :Gülsuyu Mah. Fevzi Çakmak Cad. Divan Sok. No: 1
Adres2 :Maltepe/İstanbul
Posta Kodu :
Telefon :0 216 458 08 08
Faks :0 216 589 84 85
Elektronik Posta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder