3 Ağustos 2010 Salı

Afyon Kocatepe Üniversitesi İscehisar Meslek Yüksekokulu

Genel Tanıtım
AKÜ İscehisar Meslek Yüksekokulu 1994-1995 yılında, Mermer Teknolojisi, Taş İşletmeciliği ve Makine programlarında faaliyetine başlamıştır. 2004- 2005 öğretim yılında ise Doğal Taş Dekorasyon Programı ve 2007-2008 öğretim yılında da Takı Tasarımı ve Süs Taşı İşlemeciliği Programı açılmıştır.

İscehisar Meslek Yüksekokulu öğrencileri mermer ve taş işlemeciliği ile ilgili atölye çalışmalarını ve uygulamalarını yapmak amacıyla 780 metrekare kapalı alanlı bir atölye binası ve fabrika binası mevcut olup; bu binalarda mermer kesme , işleme, cilalama ve şekillendirme makineleri ile kıymetli ve yarı kıymetli süs taşlarının işlendiği makine ve ekipmanlar mevcuttur.

Öğrencilerin sportif faaliyeleri gerçekleştirebilmeleri için basketbol, voleybol ve tenis oynamaları için 400 m2 alana sahip spor sahası bulunmaktadır. Öğrencilerin barınma ihtiyacının karşılanması için 200 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu bulunmaktadır...
Vizyonumuz

Atatürk ilkelerine bağlı, çağdaş, dinamik, özgür düşünen, kendine güvenen, sorumluluk sahibi gençler yetiştirmek; eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra topluma hizmet etmek; katılıma, paylaşıma ve takım çalışmasına dayalı kurum kültürü ile bilim dünyasına hizmet etmektir.
Misyonumuz


İlimiz ve bölgemizde üniversite-sanayi-halk işbirliğini sağlamada öncülük eden, Türkiye'deki devlet üniversiteleri arasında ilk sıralarda yer alan, dünyadaki bilim standartlarını yakalayarak evrensel nitelikte bilgi ve teknoloji üreten bir üniversite olmaktır.
İlgili Kişi :
Adres1 :Bozkır Mevkii
Adres2 :İscehisar/Afyonkarahisar
Posta Kodu :
Telefon :0 272 341 32 22
Faks :0 272 341 48 82
Elektronik Posta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder