3 Ağustos 2010 Salı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi

 















Tarihçe

Afyon Kocatepe Üniversitsi Mühendislik Fakültesinin temel hedefi, yüksek kalitedeki mühendislik çalışmalarını gerçekleştirebilecek bilgiye sahip, lisans ve lisansüstü seviyelerindeki öğrencilere iyi bir eğitim sağlamaktır. Bu bağlamda, fakültemiz 16.01.2001 tarihinde kurulmuş ve yeterli bilgiye sahip mühendislik öğrencileri yetiştirmeye başlamıştır.
Vizyon

Mühendislik Fakültesinin vizyonu, öğrencilerin mühendislik yeteneklerini geliştirmek ve günümüzün modern mühendislik dünyası ile mühendislik temellerinin bütün alanlarında başarılı öğrenciler yetiştirmektir. Fakültemiz ayrıca dinamik, modern ve yenilikçi eğitim sistemi uygulayarak, iyi eğitimli ve tecrübeli öğretim ve araştırma kadrosu ile birçok araştırma projesini üstlenmeyi hedeflemektedir.
Misyon

Misyonumuz, resmi ve özel kurumların ilgili uzmanlık alanlarındaki farklı mühendislik konularına katkıda bulunmaktır. Bu görev, bölgemizde pek çok yeni fırsatların doğmasına katkıda bulunacak ve dünyadaki bilimsel gelişmelere yönelmemizde yeni hedefler belirleyecektir. Yakın gelecekte yeni mühendislik alanlarının kurulması, milli ekonomiye de katkı sağlayacak ve Afyonkarahisar iline yararlı olacaktır.

İlgili Kişi :
Adres1 :Ahmet Necdet Sezer Kampusü
Adres2 :Afyonkarahisar
Posta Kodu :
Telefon :+ 90 272 228 14 23
Faks :+ 90 272 228 14 22
Elektronik Posta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder