3 Ağustos 2010 Salı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu

Genel Tanıtım

Afyon Sağlık Yüksekokulu, 1999-2000 Eğitim-Öğretim Yılı'nda lisans düzeyinde eğitimine başlamıştır. Hemşirelik bölümünün bulunduğu yüksekokula her yıl sayısal puanla 60 öğrenci alınmaktadır.
Hemşirelik; birey, aile ve toplumun sağlığını koruma, yükseltme, sürdürme ve hastalık anında gereksinim duyulan en iyi bakımı vermeye yönelik; zihinsel ve teknik becerilerin birlikte kullanılmasının zorunlu olduğu bir sağlık disiplinidir. Yüksekokuldan mezun olan hemşirelerin profesyonel rollerini ortaya koyabilmeleri için, yetenekli, bilimsel ve teknolojik donanıma sahip, becerikli bireyler olarak yetiştirilmeleri öngörülmekte; bunun yanı sıra ulusal ve evrensel değerleri özümseyip sentez yapabilen, özgür düşünebilen, kendine güvenen, sorgulayan, araştıran, inisiyatif kullanma yeteneğine sahip ve ülke sorunlarına duyarlı gençlerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.
Eğitimde öğrencilerin bu özellikleri kazanması, yüksekokulda verilen eğitimin niteliği, mevcut olanaklar, eğitimle uygulama alanlarının koşulları ve birbirine olan paralelliği ile sağlanmaktadır. Yüksekokulda dersler teorik, laboratuar ve uygulamalı olarak verilmektedir. Derslerin teorik ve laboratuarları, Afyon Sağlık Yüksekokulu derslik ve laboratuarlarında (Bilgisayar Laboratuarı, Mikrobiyoloji ve Parazitoloji Laboratuarı, Anatomi Laboratuarı, Mesleki Teknik Beceri Laboratuarı, Doğum Teknik Beceri Laboratuarı); uygulamaları ise, Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Uygulama ve Araştırma Hastaneleri ile Afyonkarahisar Devlet Hastanesi, Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Bakımevi, Verem Savaş Dispanseri, Halk Sağlığı Laboratuarı, Sağlık Ocakları, Huzurevi, 0-6 Yaş Çocuk Yuvası, 7-14 Yaş Çocuk Yetiştirme Yurdu ve ilköğretim okullarında yapılmaktadır. Dersler yazılı, sözlü, laboratuar, seminer ve klinik uygulama sınavları ile değerlendirilmektedir.

Yüksekokuldan mezun olan hemşireler; İç Hastalıkları Hemşireliği, Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği, Doğum Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği ile Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği alanlarında, Afyon Kocatepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde yüksek lisans eğitimlerini sürdürebilmektedirler.

İlgili Kişi :
Adres1 :Afyon Sağlık Yüksekokulu Göğüs Hastanesi Arkası
Adres2 :Afyonkarahisar
Posta Kodu :
Telefon :0 272 215 11 75
Faks :0 272 213 84 09
Elektronik Posta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder