8 Ağustos 2010 Pazar

Dalaman’da Rafting, Muğla

Dalyan’da konakladığınız süre içinde katılabileceğiniz etkinliklerden biri de Dalaman çayında Rafting’dir. Rafting, raft adı verilen botlarla debisi (akış hızı) yüksek akarsularda yapılan bir spordur. Amaç botu devirmeden çeşitli doğal engeller arasından geçip parkurun sonuna ulaşmaktır. Rafting sporu için Dalaman Çayı en ideal seçimlerden biridir. Çoruh nehrinden sonra Türkiye’nin en önemli rafting parkuru Dalaman Çayıdır. Türkiye’nin akciğeri Toros Dağları ve ormanları içinde doğanın armağanı harika bir rafting parkuru olan Dalaman Çayı rafting parkurunun zorluk derecesi 3-4 dür.

 Profesyonel nehir rehberi eşliğinde bu ayrıcalıklı sporu yaparken coşku ve adrenalini bütün hücrelerinizle hissedeceksiniz. Rehberlerin rafting sırasında uyulması gereken güvenlik kurallarını dinledikten ve sizlere verilecek olan kask, can yeleği ve su geçirmeyen elbiseleri kuşandıktan sonra heyecan başlıyor, keyifli dakikalar. Katılımcıların dikkatine! 12 yaş altı katılımcılar aileleri ile katılmak zorundalar.
 Yanınızda spor ayakkabı fazladan bir t-şort, fazladan bir şort, güneş gözlüğü ve kremi bulunmasını tavsiye ederiz. 08.45′de otelden alınarak başlayan tur yaklaşık 9 saat sürmektedir. Bunun 4 saati suda Rafting yapılarak geçer, öğle yemeği barbekü ile yapılır ve misafirler akşam otele bırakılır. Unutmayınız, rafting için bütün akarsular güzeldir ama Dalaman Çayında rafting bir başkadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder