6 Ağustos 2010 Cuma

Doğuş Üniversitesi Hukuk Fakültesi

 

 
















Genel Bilgiler
Doğuş Üniversitesi Hukuk Fakültesinin amacı, çağdaş hukuk eğitimi ilkeleri çerçevesinde, ders program ve içerikleri sürekli geliştirilerek ve zorunlu ve seçmeli dersler şeklindeki ayırımla teorik ve uygulamalı olarak verilen eğitim, düzenli olarak ulusal ve uluslararası nitelikte seminer, konferans, panel ve projeler gibi ders dışı bilimsel çalışmalarla da desteklenerek, yurtiçinde veya yurtdışında çok çeşitli çalışma alanlarında görevler üstlenebilecek nitelikli hukukçular yetiştirmektir.
Derslerdeki uygulama saatlerinde, öğrenciler öğrendikleri teorik bilgileri hukuki sorunları çözmekte nasıl kullanabileceklerini (case method) öğreneceklerdir. Öğrencilerimize geniş ölçüde uygulama olanağı sağlanacaktır. Böylece, avukatlık ya da yargıçlık mesleğine girmek isteyen mezunlarımızın uygulamaya kolaylıkla uyum sağlaması mümkün olacaktır.

Seçimlik derslerimiz arasında İnsan Hakları, Bilişim Hukuku, İmar Hukuku, Trafik Hukuku, Spor Hukuku, Rekabet Hukuku, Tüketici Hukuku, Banka Hukuku, Sermaye Piyasası Hukuku gibi son yıllarda gelişen hukuk dallarının yanı sıra Avrupa Birliği Hukuku, Ticaret Hukuku, Ceza Hukuku, Çevre Hukuku, İdare Hukuku, İş Hukuku gibi çeşitli alanlardan seçilmiş metinler üzerinden okuma, yazma, konuşma ve çeviri çalışmalarının yapılacağı Mesleki Yabancı Dil dersleri de bulunmaktadır. Böylece öğrencilerimiz lisans öğrenimleri sırasında en üst düzeyde mesleki yabancı dil eğitimi alabileceklerdir.
İlgili Kişi :
Adres1 :Doğuş Üniversitesi Acıbadem
Adres2 :Kadıköy/İstanbul
Posta Kodu :34722
Telefon :0(216) 544 55 55
Faks :0(216) 327 96 31

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder