7 Ağustos 2010 Cumartesi

Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi

 

 

 















Genel Bilgiler
Ankara’da bulunan Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi; Temel, Cerrahi ve Dahili Tıp Bilimleri Bölümlerinden müteşekkildir. Temel Tıp Bilimleri Bölümüne bağlı 2 bilim dalı, Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümüne bağlı 11 anabilim dalı, Dahili Tıp Bilimlerine bağlı 11 ana bilim ve 9 bilim dalı mevcuttur. Bütün anabilim ve bilim dallarının organizasyonu, uzmanlık ve yan dal uzmanlık eğitimleri verilecek şekilde tamamlanmıştır. Bütün anabilim dallarında ve 4 bilim dalından üçünde Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) veya yan dal uzmanlık eğitimi giriş sınavları ile ihtisas yapmaya hak kazanmış doktorların eğitimi sürmektedir. Bugün için; Anesteziyoloji, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Genel Cerrahi, İç Hastalıkları, Çocuk Cerrahisi, Klinik Biyokimya ve Mikrobiyoloji, Üroloji ve Beyin Cerrahisi anabilim dalları ile, Yeni Doğan, Gastroenteroloji bilim dallarında araştırma görevlilerine 1997 yılından beri uzmanlık eğitimi verilmektedir. Tıp eğitimi için gerekli altyapıyı hazırlayan Fakültemiz, çok kısa süre içinde tıp öğrencilerine eğitim vererek ülkemizin eğitimine de önemli ölçüde katkıda bulunmuştur. Amacımız; bilgili, yeterli, karakter sahibi, kendi kendini eğitebilme yeteneğine ve ilk defa karşılaştığı problemleri çözebilecek niteliklere sahip, verdiği kararları bilgi, bulgu ve tecrübeye dayanan, çalışkan, dürüst, davranışları tıp mesleği ve hekimlik geleneklerine uygun olan, hayatı boyunca öğrenmeye kararlı, ülkeye ve insanlığa hizmet amacı ile tıp biliminin gelişmesi için çalışan, hastalarına karşı müşfik, anlayışlı ve sorumlu olan ve hasta bakımında çevre şartlarına göre en yüksek tıp standartlarını kullanan mezunlar vermektir.

Kısa zamanda akademik örgütlenmesini tamamlayan Fakültemiz, sağlık hizmetlerini Ankara’nın değişik semtlerinde bulunan hastanelerinde vermektedir. Sahasında kendini ispatlamış öğretim üyelerimiz hasta hizmetleri ve asistan eğitimi faaliyetleri yanında, araştırmalara da önem vermektedirler. Yaptıkları ve yurt dışındaki çok saygın dergilerde yayınlanan makalelerle, Üniversitemizin bilimsel yetkinliğinin artmasına katkıda bulunmaktadırlar.
İnsanlık için en kutsal hizmet kabul edilen sağlık hizmetini insanlığa en verimli şekilde ve en makul ücretlerle sunmayı, hasta memnuniyetini ön planda tutarak teknolojik imkânları, tanı ve tedavi metotlarını uygulamayı, böylece, ülkemiz insanına yararlı olmayı ve devletimizin sağlık alanındaki yükünü azaltmayı öncelikli hedefleri arasında saymaktadır.
Üniversitemiz, bu hedeflerine ulaşmak için hâlen Beştepe, Hoşdere ve Pursaklar’da faaliyet gösteren hastane binalarında 400’e yakın akademik ve idari personelle kaliteli hizmeti, çağdaş ortamlarda, en modern teknolojiyi kullanarak özverili bir şekilde sunmaktadır.















Fakültemize bağlı hastaneler; modern laboratuvarları, tıbbi görüntüleme ve tanı üniteleri, tüm branşlarda poliklinik hizmetleri, ameliyathaneler ve yataklı tedavi üniteleri, eczaneler, acil servis ve ambulans hizmetleri ile 24 saat hizmet vermektedir. Özellikle Kadın Hastalıkları ve Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, İç Hastalıkları bölümlerinde 24 saat uzman doktor bulunmaktadır.
Hastanelerimizden, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tâbi tüm devlet memurları, Emekli Sandığı üyeleri ve anlaşmalı olduğumuz 50’ye yakın özel sağlık sigortalı ve değişik kamu kurumu personeli faydalanabilmektedir. Bağ-Kur ile cerrahi yatışlarda ve tetkik ünitelerinde anlaşmamız mevcuttur.
Hastanelerimizde yıllık ortalama 200000 poliklinik (ayaktan tedavi), 6000 yatan hasta, 250000 tetkik, 300000 tahlil ve 3000 ameliyat yapılmaktadır. Bu rakamlarla, devletimizin sağlık hizmetindeki yükünü kısmen de olsa azaltmış olmaktayız. Hastanemizden sağlık hizmeti alanlar arasında yapılan anketlere göre, hasta memnuniyeti %95’in üzerindedir.

Fatih Üniversitesi Beştepe Hastanesi
Posta Adresi: Alparslan Türkeş Cad. Cad. No:57 06510 Emek, ANKARA
Telefon: (0312) 203 55 55
Faks: (0312) 203 50 29
URL: http://www.fatihmed.edu.tr
Fatih Üniversitesi Çankaya Hastanesi
Posta Adresi: Hoşdere Cad. No:145-147 Y.Ayrancı, ANKARA
Telefon: (0312) 409 88 88
Faks: (0312) 409 88 00
URL: http://www.fatihmed.edu.tr
Fatih Üniversitesi Pursaklar Hastanesi
Posta Adresi: Emek Cad. No:10 Pursaklar, ANKARA
Telefon: (0312) 328 28 29
Faks: (0312) 328 28 29
URL: http://www.fatihmed.edu.tr
İlgili Kişi :
Adres1 :Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi
Adres2 :Ankara
Posta Kodu :
Telefon :
Faks :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder