7 Ağustos 2010 Cumartesi

Fethiye’de Ne Yenir?

Deniz ürünlerini Fethiye merkezde Belediye parkı ve iskele civarındaki lokantalar ile Çalış plajına giden güzergahta belediyenin yeni düzenlediği sahil yolunda bulmak mümkün. Paspatur çarşısı civarında ise ev yemekleri, kebap ve pide çeşidi sunan lokantalar bulunuyor. Balık yemek isteyenler  Belediye yanında park içindeki balıkçı lokantalarına uğramalı.

     Hisarönü ve Göcek’te Türk ve uluslar arası mutfağın zengin çeşitleri var. Göcek iskelede balık lokantaları önerilir.
    Göcek-Fethiye yolunda İnlice mevkiinde, Saklıkent yolunda, Tlos ören yeri çevresinde  yol üzeri lokantalarda gözleme çeşitleri ve ayran ağırlıklı yiyecek veriliyor. Tlos yakınlarındaki Yaka park’ta da gözleme-ayran ve alabalık bir doğa parkı atmosferi içinde sunuluyor.
     Yıl boyu Fethiye – Antalya karayolu üzerinde 60. km.’deki  Karabel geçidi aşıldıktan sonra yolun sağında solunda kır lokantaları bulunuyor. Kışın kapalı mekanda yazın ise lokantanın bahçe kısmında, tandır kebabı, köy tavuğu, yaylanın yoğurdu ve köy ekmeği arasına yapılan tereyağı ve çökelek iştahla yenilebilir.
     Mayıs ayından sonra 1870 rakımda alabalık, kavurma, sac böreği, köy yoğurdunu köy ekmeği ile yemek istiyorsanız Seki Beldesinden sonra 12 km. stabilize yol ile yükselerek meyve ağaçları ve söğüt ağaçlarının gölgesindeki kır lokantası önerilir. Buz gibi kaynak suları da çağıldıyarak akıyor lokantanın yanından.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder