6 Ağustos 2010 Cuma

Gökova Körfezinde Karadan “Mavi Yolculuk”, Marmaris, Muğla

Gökova Körfezi, mavi yolculuğun en çok tercih edilen güzergahıdır. Bu güzergahın en keyifli koyları da Karacasöğüt ile Bördübet koyu arasında uzanır. Bu koylar sırasıyla Karacasöğüt, Okluk koyu (Cumhurbaşkanı Özal zamanında yapılan ve şimdi de kullanılan yazlık konutun bulunduğu koy girişi halka kapalıdır), İngiliz limanı, Löngöz, Yedi Adalar, Gücük limanı ve Bördübed koyudur. Bu koylar arasında irili ufaklı başka koylar da vardır ama ulaşım yoktur. Aracınızın altı alçak değilse ya da arazi aracınız varsa bu toprak yol boyunca ilerlemeyi deneyin.
Marmaris’te cip safari turları düzenleyen seyahat acentalarının güzergahlarından biri de bu koyları birbirine bağlayan toprak yoldur.
İngiliz limanı durak noktalarınızdan biridir ve kıyıya kadar inen çam ağaçlarının arasında saklanmış dünya güzeli bir koydur. Ünlü deniz gezgini Sadun Boro’nun bu muhteşem doğal güzelliğin korunması için yazdıklarını orada okuyacaksınız.
İgiliz limanında teknelere servis veren lokantalar bulunuyor.
Teknelerin en çok ilgi gösterdikleri koylar arasında bulunan Löngöz de Ali Baba’nın çardağı çadır kurup kamp yapmak için elverişlidir. Yaprak sarma, salata, patates tava, odun ateşinde balık ve soğuk meşrubat ısmarlayabilirsiniz.

Yediadalar’da ise Kambur Kemal’in yeri var. Ama burada yemek yeme imkanı yok. Eğer zamanıysa Frenk incirinin tadına bakılabilir. Ayın Koyundaki Defneli Şimşek restoranda canlı balık, ızgara çeşitlerini denemeniz öneriliyor.
Bördübet koyunda Amazon kamping son durağınız. Ondan sonra ya aynı yoldan geri dönecek, ya da Marmaris-Datça yoluna çıkacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder