27 Eylül 2010 Pazartesi

Aydın Kaplıcaları

Davutlar Kaplıcası
















Germencik’in 12 km. kuzeyinde, Alangüllü Köyü’nde bulunan Alangüllü Kaplıcasının, cilt, kalp ve romatizma hastalıklarına iyi geldiğine inanılmıştır.
Kuşadası’nın 4 km. güneydoğusundaki Çıban (Yavansu Venüs) Kaplıcasının, cilt hastalığına iyi geldiğine inanılmıştır.
Germencik’in gümüşlü Köyü’nde, Gümüşlü Dağının doğu eteğindeki Gümüşlü Kaplıcasının, romatizma, karaciğer ve safrakesesi hastalıklarına iyi geldiğine inanılmıştır.
Kuşadası’nın Güzelçamlı Plajının kuzeyindeki Güzelçamlı Kaplıcasının, mide ve bağırsak hastalıklarına iyi geldiğine inanılmıştır.


Kuşadası Davutlar Kaplıcası: Aydın İli, Kuşadası İlçesi, Davutlar Beldesi şehir merkezinde bulunmaktadır. Aydın İl Merkezine 70 km, Kuşadası’ na 17 km, İzmir’ e ise 120 km uzaklıkta bulunan kaplıca alanı yakın çevresinde yer alan Efes, Meryem Ana, Priene, Milet gibi tarihi ören yerleri ile Dilek Yarımadası Mili Parkı, Bafa Gölü, Şirince Köyü gibi doğal güzelliklere günübirlik mesafede bulunmaktadır.
Aydın’ın doğusundaki Güzellik Suyunun, cilt ve romatizmaya iyi geldiğine inanılmıştır.

Söke’nin Kemer Köyü’ndeki Ilıkca Kaplıcasının, cilt hastalıklarına iyi geldiğine inanılmıştır.
Aydın’ın doğusunda İmam Köy’deki İmamköy Kaplıcasının, böbrek hastalıklarına iyi geldiğine inanılmıştır.
Kuşadası’nın 4 km. güneyindeki Sümerbank Kampının yanındaki Kemerli Kaplıcasının, mide ve bağırsak hastalıklarına iyi geldiğine inanılmıştır.
Aydın Denizli sınırındaki Kızıldere Kaplıcasının, safrakesei ve karaciğer hastalıklarına iyi geldiğine inanılmıştır.
Kuyucak’ın 22 km. doğusundaki Ortakçı’daki ortakçı Kaplıcasının, karaciğer, böbrek ve safrakesesi hastalıklarına iyi geldiğine inanılmıştır.
Kuşadası’nın Tusan Oteli yakınındaki İçmelerin bağırsak hastalığına iyi geldiğine inanılmıştır.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder