Fıstık genellikle çerez olarak ya da tatlılara ayrı bir lezzet katmak için kullanılır. Ayrıca, fıstıktan elde edilen fıstık yağı da kullanılmaktadır.
Fıstık içini, üzerini kaplayan zarı ile birlikte yemek daha faydalıdır.
İşte hem leziz, hem sağlık deposu olan fıstığın faydalarından bazıları…
- Bağışıklık Sistemini Destekler
- Böbreklerdeki Harareti Önler
- Cinsel Gücü Arttırır
- Felçli Hastalara İyi Gelir
- İdrar Söktürür
- Kalp Sağlığına İyi Gelir
- Kandaki Şeker Oranını Ayarlar
- Kansere Karşı Koruyucudur
- Mide Şikâyetlerini Azaltır
- Öğrenmeyi Kolaylaştırır
- Vücuda Enerji Ve Kuvvet Verir
- Yağı Kabızlığa İyi Gelir
- Yaraları İyileştirir
- Zayıf Bedene Kuvvet Verir
| |
| |
| |
| |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder