Beyşehir mutfağı, farklı yemek türleri, kullanılan malzemeler ve pişirme usulleri ile incelemeyi bekleyen Anadolu köy mutfağının zengin örneklerinden birisidir.
Sazan, levrek, kadife ve diğer tatlı su balık türlerinin farklı bir şekilde kullanılması ile hazırlanan Beyşehir'e özgü balık yemeklerinin sayısı bir hayli fazladır.
Göl kenarında ve ilçede bulunan balık restoran her damak zevkine uygun balık pişirilmektedir.
Beyşehir'de, göl kıyısında lezzetli balıklan yerken, dünya literatürüne geçmiş akşam güneşinin batışını seyretmenin doyumsuzluğu bir başkadır.
Bunun yanında yöresel yemekler arasında balık yahnisi, balık kapama, arabaşı, gölle, ilabada sarması, saçarası, sütlü kabak, kaygana bulunmaktadır.
Sazan, levrek, kadife ve diğer tatlı su balık türlerinin farklı bir şekilde kullanılması ile hazırlanan Beyşehir'e özgü balık yemeklerinin sayısı bir hayli fazladır.
Göl kenarında ve ilçede bulunan balık restoran her damak zevkine uygun balık pişirilmektedir.
Beyşehir'de, göl kıyısında lezzetli balıklan yerken, dünya literatürüne geçmiş akşam güneşinin batışını seyretmenin doyumsuzluğu bir başkadır.
Bunun yanında yöresel yemekler arasında balık yahnisi, balık kapama, arabaşı, gölle, ilabada sarması, saçarası, sütlü kabak, kaygana bulunmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder