13 Haziran 2010 Pazar

Kıymalı ıslama

Kıymalı ıslama

Yağlı ve tatlı börek için hazırlanan kuru yufkadan yapılır.
Malzemeler:
· Kıyma,
· 1 baş soğan,
· 3 su bardağı su,
· 4 adet ev yufkası,
· yarım kaşık salça,
· margarin yağı,
· 1 tatlı kaşığı tuz.
Hazırlanışı;
ev yufkaları bir tepsi içine kırılır. Bir tencerede yağ ile kuru kıyma, doğranmış bol kuru soğan, sarartıldıktan sonra kıyma içine ilave edilir ve iyice kavrulur, içine yarım kaşık domates salçası ilave edilir ve biraz daha yağla kavrulur.
Daha sonra, su ile tuzu ilave ederek kaynamaya bırakılır,yani soğanlar pişinceye kadar kaynama devam eder. Kaynayan suyu ateşten alıp tepsi içindeki kırık yufkaların üzerine her tarafı ıslanacak şekilde dökülür. Üzerini bir kapak ile 5 dk örterek dinlendirilip kabartılır ve sonra servis yapılır. İsteğe göre üzerine karabiber serpilir ve turşu ile afiyetle yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder