13 Haziran 2010 Pazar

Kesme çorbası

Kesme çorbası

Yoğurtlu yapılan bir hamur çorbasıdır.
Malzemeler:
· 2.5 su bardağı un,
· 9-10 bardak su,
· 1 baş soğan,
· 2-3 kaşık margarin yağı,
· 1 tatlı kaşığı nane ve
· yeterli miktarda tuz.
Hazırlanışı:
2 bardak unu kulak memesinden biraz yumuşak bir hamur gibi yapılır. Yoğrulan hamurun altına üstüne un serperek ince yufka açılır. Açılan hamuru oklavaya dolayıp, hamur oklava boyunca kalınca kesilir. Kesilen hamurlar enine olarak 2cm. genişlikte kesilir. Kesilen bu hamur tekrar enine kesilir.
Ayrıca, 9-10 bardak su bir tencerede kaynaması için ateşe konulur. Hazırlanan hamurlar unlu olarak suyun içine katılır. Kaynamaya başlayıncaya kadar yavaş yavaş karıştırılır. Diğer tarafta soğan yemeklik olarak doğranır ve bir tavada yağ ile kavrulur. Hamurlar pişince kavrulmuş soğan ,nane ve yeterince tuz tencereye ilave edilir. Arzu edilirse soğan kavrulurken bir kaşık salça da ilave edilebilir. Artık çorba servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder